jariekilpinen Terävöitetään maahanmuuttopolitiikkaa! Säilytetään lintukotomme!

Helsinkiin ja kasvukeskuksiin ei kannata oleskeluluvan saaneita asuttaa

Suomella ei ole varaa kustantaa kaikille ilmaista asumista jotka tulevat tänne ja elättää niitä. Jos halusi vaan turvaan sitä saa myös vastaanottokeskuksissa. Ei kaikille suomalaisillekaan ole asuntoa.  

 

Helsinkiin ei pidä perustaa vastaanottokeskuksia.  Myöskään ei pidä maksaa vuokra-asuntoja oleskeluluvan saaneille Helsinkiin. Asuntola tyyppinen asuminen  tai jos jossain kunnissa on asuntoja tyhjillään ja kunta halukas ottamaan maahantulijoita. Kasvukeskuksiin missä asuntopulaa , niin ei kannata maahantulijoita asuttaa. Halvemmalla voidaan majoittaa asuntoloissa tai tyhjillään oleviin asuntoihin kasvukeskusten ulkopuolella, mikäli kunta haluaa asukkaita. Kun valtio maksaa niin myös määrää paikan, mihin maksetaan asuminen. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ehdotus on vähintäänkin erikoinen. Turvapaikan hakijat pitäisi sijoittaa maaseudun autioituviin mökkeihin ja taatusti yhteiskunnan elätettäväksi, kun työtä ei ole, eikä varattomalla ulkomaalaisella ole yrittämisen edellytyksiä. Kasvukeskuksissa on selkeästi enemmän mahdollisuuksia. On yksinkertaisesti tyhmää sulkea maahanmuuttajat niiden ulkopuolelle.

Pekka Iiskonmaki

''Helsinkiin ja kasvukeskuksiin ei kannata oleskeluluvan saaneita asuttaa''

Ensimmäinen ja toinen vuosi siellä. Kieliopintojen jälkeen voi muuttaa vapaasti. Saarijärveä voi jo pitää rangaistuksena.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Saarijärvellä on kyllä edullisia asuntoja, varsinkin syrjemmällä, mutta töihin pääsy on ulkomaalaiselle vaikeaa, ellei mahdotonta. Työttömyysaste on nyt lähes 20 %.

Eero Mattila

Työperäinen maassa muutto olisi ratkaisu. Nykyinen menettely, jossa sosiaalitoimi on mukana kiihdyttämässä kasvukeskuksien asuntopulaa ja vuokrakorotuksia on kestämätön. Asuntoja tarvitaan opiskelua ja työssä käyntiä varten.

Asumistuki tulisi kaiken kaikkiaan kohdistaa alueille, joissa ei ole asuntopulaa, niin se toimisi ratkaisuna ongelmiin. Harvaan asutuille seuduille tulisi asukkaita ja kasvukeskuksissa vuokrataso laskisi kun kysyntä vähenisi. Nykymuotoinen asumistuki ja sosiaalitapausten säilöminen kasvukeskuksissa on vastuutonta, ja sillä pahennetaan ongelmia. Toki on syytä miettiä onko tämä myös tarkoitus, koska korkea vuokrataso poikii suoraan puolueiden kassaan - kaikilla valtapuolueilla ja heidän tukijoillaan on merkittävä asunto-omaisuus. Korkeat vuokrat ja asumistuki kasvukeskuksissa sataa suoraan omaan laariin.

Pekka Iiskonmaki

#3
Kyllä kieli ja lukutaidoton voi muuttaa Saarijärvelle. Siellä paavot opettavat kielen ja lukemaan auttavasti.

Sitten voi mennä työnhakuun muualle. Miksi Suomi jakaa aina huonot kortit itselleen?

Otetaan töihin koulutettua porukkaa. Hitsareista on mm. pulaa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #5

Liskonmäen esityksessä on ajatuksen tynkää. Saarijärvellä on jo valmiiksi uutta biotalousopetusta. Maahanmuuttajia voisi ohjata sinne opiskelemaan. Sen jälkeen he voisivat hakeutua alan töihin eri puolille Suomea. Tarvaalan oppilaitokseen voisi perustaa myös hitsauslinjan. Parempi tulos saavutetaan kuitenkin siten, että hitsaajia opetetaan siellä, missä heistä on pulaa esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Turussa ja Uudessakaupungissa.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Eipä nämä oleskeluluvan saaneet ole muutenkaan kauhean hyvin töihin päässeet ja sen takia ei kannata kasvukeskuksen asuntoja jakaa oleskeluluvan saaneille, koska heistä suurin osa ei työllisty. Mikä on tietenkin selvää joukossa lukutaidottomia, kielitaidottomia, ei ammattitaitoa. Suomalaisiakin työttömänä, joten hirveän hyvin nämä ei taida työllistyä. Tämän takia ei ole järkevää kasvukeskuksiin asuttaa ja viemään työntekijöiltä asuntoja. Halvemmalla asuttaa syrjemmälle, jos kunta haluaa ottaa vastaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#3:
Tuohan on hyvä luku. Siihen kun päästäisiin Helsingissäkin. Helsingissä työikäisten somalien ja irakilaisten työllisyysasteet ovat 20 - 25 % välillä, työvoiman ulkopuolella on parikymmentä prosenttia ja työttömyysasteet 55 - 60 % tasossa.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #8

Kuinka moni näistä työllistyneistä on sitten tulkkeja ja muuten vastaanottotoiminnassa työllistyneenä?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #9

Sitä tilasto ei suoraan kerro, mutta jonkinlaista viitetietoa kuitenkin.
Kantasuomalaisista 7 % työllistyy hallinto- ja tukipalvelutoimintaan. Maahanmuuttajien kohdalla vastaava luku on 17 %. Johtopäätökset lienevät hyvin selvät, varsinkin jos huomioidaan vielä, että suurimmat maahanmuuttajaryhmät ovat virolaiset ja venäläiset, joiden työllistymisprofiili on lähellä kantasuomalaisia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset