jariekilpinen Terävöitetään maahanmuuttopolitiikkaa! Säilytetään lintukotomme!

Poliisien arvostus rapisee, kun raiskaukset selittelee ilmoituskynnyksellä!

Tolkun ihminen ymmärtää miksi raiskausten määrä lisääntynyt, kun lukuja kasvattanut maahantulijat. Tämä on taas peittely yritystä ja tässä ei kyllä poliisin arvostus nouse. Olen pöyristynyt miten joku kehtaa esittää taas tämmöisiä: Onko poliisin asia yrittää ilmoittaa ei se mitään että raiskaatte , meillä vaan on ilmoituskynnys noussut, olen pahoillani että te joudutte sijaiskärsijäsi. Tämäkö on poliisihallituksen viesti maahantulijoille?

 

Raiskausrikoksissa ulkomaalaisia epäiltyjä on 27 prosenttia.

Törkeissä huumausainerikoksissa ulkomaalaisia epäiltyjä  on 22 prosenttia.

 

Haluaako poliishallitus myös selitää törkeät huumausainerikoset matalalla kynnyksellä?

 

 

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201707252200284865_u0.shtml

 

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poliisi-matala-ilmoituskynnys-selittaa-seksuaalirikosten-maaran-hurjan-kasvun/6004974#gs.wt4NC=c

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei poliisin tarkoitus ole mitään mielikuvaa syöttää, vaan tilastoja on analysoitu faktapohjalta. Toki poliisi itse tietää paremmin mitä numeroiden takana on kuin sellainen, jolla ei ole mahdollisuutta perehtyä asioihin samalla tarkkuudella.

Tilastoista ilmenee ulkomaalaisten osuudesta mm.: "Osuus on kuitenkin kasvanut vain 1,2 prosenttia verrattuna edelliseen vastaavaan ajanjaksoon siitä huolimatta, että poliisille ilmoitettujen raiskausten määrä on kasvanut huomattavasti."

Toisin sanoen tosiasiaa ei peitellä, mutta samalla etsitään syitä miksi kokonaismäärä on kasvanut ilmoituksien kohdalla niin paljon. Eihän suinkaan voine olettaa, että ei-ulkomaalaiset olisivat yhtäkkiä kasvattaneet intoaan moisiin rikoksiin yli 20%:lla.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

27 % liikaa vaikka ei olisi kasvua.

Ehkäpä kun tullaan uuteen maahan on kaikkea uutta ja sitten myöhemmin kun tunnetaan paikat, niin tapahtuu määrän nousua.

27 % on tehty ulkomaalaisten voimin ja nämäkin olisi jäänyt tekemättä, jos ei olisi otettu tänne kaikkia, jotka haluavat tulla.

En ymmärrä miksi pitää vähätellä jokainen raiskaus on liikaa, ja 27 % ei ole ihan mitätön asia mikä voitaisiin tilasto poikkeammalla selitellä!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Siitä huolimatta, että jokainen on liikaa ja että tuo 27% olisi voinut jäädä vähäisemmäksi ilman ulkomaalaisia (kokonaanhan se ei olisi poistunut, sillä muuten joutuisimme kieltämään kaiken turismin Suomeen), nyt ei ollut kyse tämän tosiasian korostamisesta, vaan blogikirjoituksessasi annoit ymmärtää, että poliisi esittää väärää tietoa. Siihen virheeseen vain puutuin.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #3

Antaahan poliisi väärää tietoa jos sanoo että ilmoituskynnys syyllinen. Nämä raiskaukset ei selity turismilla, miten kehtaat väittää niin? Ei taida löytyä montaakaan turistia.

Siis yli neljäs osa raiskauksista ulkomaalaisten toimesta ja verrattuna kanta väestöön. Tulee aika huimia prosentteja kuinka moni raiskannut.

Ihmisarvoa pitää antaa raiskauksen uhreille.
Riittääkö sympatiaasi yhtään raiskatuille vai onko kaikki maahantulijoille jo jaettu?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #4

Ei poliisi sano, että "ilmoituskynnys on syyllinen", vaan poliisi kertoo syyn sille, miksi tilastoissa määrä on yhtäkkiä kasvanut. Siihen oli myös selkeä lainsäädännöllinen perustansa, kuten uutisessa kerrotaan. Sen paremmin poliisi kuin minäkään ei tämän asian toteamisen yhteydessä ole ottanut kantaa empatiaan uhreja kohtaan. Kaikkia asioita ei kannata käsitellä rönsyilemällä samassa lauseessa tai yhdessä kirjoitetussa kappaleessa.

Lienee totta, että vain pieni osa tuosta 27%:sta on maassa matkailijan omaisesti tekemiä raiskauksia ja siksi muotoilinkin toteamukseni sulkuihin täydellisyyden vuoksi mainiten, että kokonaan tuota 27%:a ei voisi poistaa sillä, että maahanmuuttajia ei tänne otettaisi.

Kokonaisuutena prosenttiosuus on huima ja ihmisarvoa pitää antaa uhreille, mutta jos pitäydytään blogikirjoituksesi alkuperäisessä sanomassa, niin tällaiset taivastelut eivät ole oleellisia sen kannalta, vaan ovat sivuhyppyjä, joiden kautta haluat paeta tilannetta, jossa kyseinen sanomasi on osoitettu perusteettomaksi.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #6

Kyllä siinä tulee vaikutelma ilmoituskynnys on noussut ja siksi on turhaan jäänyt maahanmuuttajat kiinni.

Mihin perustuu se että ilmoituskynnys on madaltunut?
Maahanmuuttajien rikoksia on yritetty peitellä kaikin tavoin, uutisointia on myös rajoitettu tapauksissa missä maahanmuuttajan tekemä rikos.
Tässä on ihan suoranainen peittely taas kyseessä. Ilmoitus kynnys ei selitä 27 % osuutta raiskauksista.
Niinkuin tässä kommenteissa kysyy Onko Ruotsissakin ilmoituskynnys pienentynyt 30 vuotta?

Jos oletetaan ilmoituskynnys olis syynä, niin onko yli 25 % osuus raiskaustilastoissa ulkomaalaisten tekemänä hyväksyttyä? Onko tämä neljänneksen määrä huolestuttava?

Taivasteluako on raiskausten uhrien kärsimys?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #9

Ensimmäisessä lauseessa sanot, että tulee vaikutelma siitä, että ilmoituskynnys on noussut. Seuraavassa kysyt mihin perustuu se, että ilmoituskynnys on madaltunut.

Näin epäloogisen viestinnän kohdalla on hankalaa keskustella rationaalisesti.

Uutisessa todetaan muun muassa: "Niin sanotun uhridirektiivin vaatimukset on sisällytetty lakiin viime vuonna, eli poliisille on tullut velvoite ohjata rikosten uhrit avustusjärjestelmien piiriin sekä huomioida uhrien suojelutarve tutkinnassa." Tuo on se muutos, johon viitataan selityksenä sille, että ilmoituksien lukumäärä on noussut reippaasti yli 20%:lla vaikka ulkomaalaisten osuus on noussut vain hiukan yli prosentilla.

"Taivasteluako on raiskausten uhrien kärsimys?"

Ei se kärsimys ole taivastelua, vaan sen kärsimyksen hyödyntäminen omassa verbaalisessa ilmaisussa muiden agendojensa pönkittämiseksi tyyliin "haudoilla tanssiminen". Taivastellahan voi mistä asiasta hyvänsä ilman, että se tarkoittaisi väheksymistä. Voin hyvin taivastella sitä, että liikenteessä tulee liikaa kuolonuhreja ja vaikka huoleni asiasta olisi aito, niin ei tuo suomen kielen sana "taivastelu" millään muotoa mitään muutakaan ilmaise.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ulkomaisia rikollisia tulee lähinnä EU-maista.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #11

Tuokin on totta, mutta tässä yli 25 % määrässä taitaa kyllä olla kyseessä suurimmaksi osaksi maahantulijat, jotka kieltämättä tulivat tänne useiden EU valtioiden läpi.

Tuokin on totta, mutta tässä yli 25 % määrässä taitaa kyllä olla kyseessä suurimmaksi osaksi maahantulijat, jotka kieltämättä tulivat tänne useiden EU valtioiden läpi.

Oletko sitä mieltä ilmoituskynnys nyt kohtelee kaltoin näitä maahanmuuttajia? Ainoa asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota kun yli 25 % tapauksista on epäiltynä maahanmuuttaja, niin ilmoituskynnys on madaltunut ja missä perusteet väitteelle?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Sekoitat nyt asioita keskenään. Kokonaistilaston kasvua selitetään ilmoituskynnyksen madaltumisella. Ilmoituskynnys lienee melko lailla sama olkkoonpa kyse ulkomaalaisesta tai suomalaisesta rikoksen tekijästä. (Ulkomaalaisten kohdalla se saattaa tosin olla hiukan alempi.)

Ulkomaalaisten osuus ei ole juurikaan kasvanut kokonaistilastossa on se toinen asia, joka on tuotu julki.

Poliisi on siis kertonut asian aivan niin kuin se kirjatuista tapauksista ilmenee.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #16

Olisi hyvä myös muistaa että erittäin iso osa näistä "suomalaisten" tekemistä raiskauksista on itseasiassa erästä "rauhanuskonnon" kulttuuria edustavia uussuomalaisia. Jotka ei tosin puhu sanaakaan suomea mutta jotka ovat silti Suomen passin saaneet. Ei voi ymmärtää että tätä(kin) vähätellään ja jos sen sanoo niin on heti rasisti ja kaikkea muuta pahaa. Tämä ilmiö tulee pahentumaan tasan niin pitkään kuin asioita hyssytellään. Ja kyllähän niitä hyssytellään kun poliisijohdossakin on pääpäättäjänä suvakki.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #11

#11 Pitää paikkansa.

Harva ulkomaalainen rikoksentekijä lentää suoraan Suomeen EU-maiden ulkopuolelta.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #11

#11
No..Mistäs ne tänne €Unioniin tulevat?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ruotsissa ilmoituskynnys on laskenut nyt yhteen menoon 30 vuotta. Nähdäänköhän Suomessa samanlainen kehitys?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ruotsissa on myös lainsäädäntö muuttunut. Raiskauksen tunnusmerkistöä on laajennettu ja lisäksi tilastointikäytäntöä on muutettu siten, että samaojen henkilöiden välisessä suhteessa jokainen tapaus tilastoidaan erikseen, esimerkiksi sata kertaa vuoden aikana.

Tuosta tunnusmerkistöstä hyvä esimerkki on ulkomaalainen Assagne, jonka kohdalla ei häntä kohtaan nostettujen kanteiden sisällön pohjalta juuri missään muussa maassa olisi ryhdytty syytteisiin.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Jos varastaa samalta ihmiseltä monta kertaa eikö sitä saa merkitä eri rikoksiksi.

Sinun näkemyksen mukaan siis kannattaa varastaa aina yhdeltä ihmiseltä, niin ei voi sitten tuomita kun kyse samasta rikoksesta ja tämäkö on hyväksyttävää kun aina vaan samalta varastanut?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

Väärä tulkinta. Kyse ei ole minun näkemyksiestäni lainkaan, vaan Ruotsin muuttuneesta lainsäädännöstä koskien tilastointia. Totesin asian vain neutraalina faktana enkä itse ole ottanut lainkaan kantaa siihen millainen tilastointitapa olisi oikeampi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Taitaa kuitenkin "oikeat" turistit tehdä rikoksia melkoisen vähän. Kiitos shengenin niin rikollisilla "turisteilla" on vapaa pääsy tehtailemaan rikoksia myös tänne.
Tanska on ruvennut laittamaan kerjäläisiksi naamioituneita rikollisia vankilaan, muilla mailla ei ole munaa tehdä samaa.
Mitä veikkaatte, paljonko shengen alueilla liikkuu ihan vapaasti laittomasti euroopassa olevia, riittääkö miljoona?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Olen vuosia puhunut siitä, että kerjäläiset ovat peitto rikollisuudelle. Mutta ihmiset joita kommenetaan kadulle kerjäämään ovat ihmiskaupan uhreja ei rikollisia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kun poliisissa tutkitaan facktapohjalta, miksi raiskauksista ilmoitetaan entistä enemmän ja loytää syyksi ilmoituskynnyksen alentumisen, niin silloin "kehiin" nousee hra. Kilpinen, joka syyllistää poliisia vähättelevästä ja pyrkimyksestä peitellä ulkomaalaisten tekemiä raiskauksia. Kuinkahan hedelmällistä tälläinen "keskustelu" maahanmuuton ongelmista oikein on. no ei kovin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sitä hedelmällisyyttä rasittaa ennen kaikkea kykenemättömyys käsitellä asioita loogisesti. Tässä keskustelussa on samoja piirteitä kuin Speden sketseissä "naisen logiikasta", vaikka en haluakaan väittää, että niillä sketseillä nimenomaan sukupuolten välisen loogisen ajattelukyvyn kannalta olisi ollut varsinaista todellisuuspohjaa.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Missä on todisteet että ilmoituskynnys madaltunut?

Kummallista että on tarve ulkomaalaisten tekemiä raiskauksia vähätellä.

Jokainen raiskaus liikaa ja jos yli neljäs osa on ulkomaalaisten tekemiä, niin eikö pitäisi tehdä jotain luvun pienentämiseksi.

Eikä keksiä asioita ja yrittää siirtää huomio raiskauksista ja ketkä ovat yli edustettuna väestömäärään suhteutettuna!

Mikä olisi helpoin tapa vähentää raiskauksia sanotaan vaikka neljäs osa?

Voi käyttää naisen logiikkaakin vaikka tässä asiassa kyllä näen arvottomana tollaista heittoa. Voi tätä kaksinaismoraalin määrää, miten ulkomaalaisiten raiskauksia on tarve puolustella?

Annetaan ihmisarvo raiskauksen uhreille!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #20

"Missä on todisteet että ilmoituskynnys madaltunut?"

Aihetodisteena pidetään juuri sitä, että tapausmäärät ovat kasvaneet yli 20% vaikka ulkomaalaisten osuus on kasvanut vain hiukan yli prosentin.

Jos kyseessä ei olisi ilmoituskynnyksen madaltumisesta johtuva kasvu, niin se tarkoittaisi sitä, että "kantaväestö" on yltynyt raiskaamaan yhtäkkiä huomattavasti aiempaa enemmän.

Poliisi ei usko, että näin olisi asian laita ja siksi oletetaan, että kyse on ilmoituskynnyksen madaltumisesta, jota voi hyvinkin selittää ylempänä siteeraamani toimintatapamuutos uhrien käsittelyn kohdalla.

Toivottavasti tämä oli tarpeeksi selvästi rautalangasta väännetty.

"Mikä olisi helpoin tapa vähentää raiskauksia sanotaan vaikka neljäs osa?"

En tiedä mikä olisi helpoin keino moiseen. Erilaisia lähestymistapoja voi toki yrittää, kunhan ne vain ovat sopusoinnussa niin Suomen kuin kansainvälisenkin lainsäädännön, asetusten ja yleisten ihmisoikeuksien kanssa, joita tulee jokaisen yksilön kohdalla noudattaa.

"Voi tätä kaksinaismoraalin määrää, miten ulkomaalaisiten raiskauksia on tarve puolustella?"

Onko joku tässä keskustelussa osoittanut kaksinaismoraalia tai ulkomaalaisten raiskausten puolustelua? Taivastelet sellaisen määrää, mutta itse en havaitse sellaista lainkaan.

"Annetaan ihmisarvo raiskauksen uhreille!"

Annetaan annetaan ja kyllähän se heillä on antamattakin. Myös niillä 75%:lla uhreista, ei pelkästään sillä neljäsosalla.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #21

Ihan yhtähyvin voisi sanoa että uutuuden viehätys poistunut ja tottunut ympäristöönsä. Tämä invaasio vuodelta 2015 tuottaa nyt lisää tapauksia.

Ilmoituskynnys on sumutusta ja yritetään saada huomio ulkomaalaisten raiskausepäilyistä, joita on yli 25 % raiskaustapauksista.

On todella ihmeellistä järkevät ihmiset yrittävät näin peitellä tätä hirvittävää määrää joka tehdään ulkomaalaisten toimesta.

Tähän on aivan helppo ratkaisu miten saataisin yli 25 % tapaukset vähenemään.

Miten jotkut ovat niin sinisilmäisiä ja peittelevät totuutta!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

"Tämä invaasio vuodelta 2015 tuottaa nyt lisää tapauksia."

Niin, olihan ulkomaalaisten osuus kasvanut hiukan yli prosentilla, mikä voi selittyä osittain ulkomaalaisten määrän kasvulla. Tuollainen kasvuprosentti on kuitenkin myös satunnaisvaihtelun puitteissa. Nyt on kyse kuitenkin sen tosiseikan analysoimisesta, että kokonaiskasvua on ollut yli 20%.

"Ilmoituskynnys on sumutusta ja yritetään saada huomio ulkomaalaisten raiskausepäilyistä, joita on yli 25 % raiskaustapauksista."

Miten liität ilmoituskynnyksen tuohon ulkomaalaisten osuuteen, joka on avoimesti mainittu nytkin puheena olleessa uutisess ilman minkäänlaista sumutusta. Eihän ilmoituskynnyksellä ole mitään tekemistä tuon osuuden kanssa.

"On todella ihmeellistä järkevät ihmiset yrittävät näin peitellä tätä hirvittävää määrää joka tehdään ulkomaalaisten toimesta."

Kerro nyt joku, joka sitä yrittää peitellä.

"Tähän on aivan helppo ratkaisu miten saataisin yli 25 % tapaukset vähenemään."

Vaikeisiin ongelmiin löytyy harvoin helppoja ratkaisuja. Mitä poliisi voisi tehdä juuri mainitun 25%:n kitkemiseksi? Ja mitä toisaalta sen 75%:n kitkemiseksi?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #20

"Annetaan ihmisarvo raiskauksen uhreille!"
.......................

Minkälaisen ihmisarvon sinä annat rikoksia tekemättömille maahanmuuttajille?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #54

Oman kansan turvallisuus ja suojelu on 1 prioriteetti.

Meidän pitää varoa ettei tuoda Rinkeby/ Roosengårdia Suomeen. Ei voi ottaa näin paljoa maahanmuuttajia tai tulee ongelmia, mitkä Ruotsissa nähtävissä. Siellä turvattomuus ja raiskaukset ovat suuria ongelmia ja joihinkin lähiöihin poliisi ei uskalla yhden partion voimin.

Meidän pitää säilyttää lintukotomme.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #55

Minä:
"Minkälaisen ihmisarvon sinä annat rikoksia tekemättömille maahanmuuttajille?
.............
Blogisti:
Oman kansan turvallisuus ja suojelu on 1 prioriteetti.
.............

Millä tavalla maahanmuuttajat jotka eivät tee rikoksia ovat turvallisuusuhka?

Ja vielä kun vastaisit varsinaiseen kysymykseenikin että minkälaisen ihmisarvon sinä heille annat?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kun poliisissa tutkitaan facktapohjalta,...

Vankkaa facktaa....

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tummat sosiaalisiirtolaiset ovat valtiovallan ja Kuikan erityissuojelussa. Asioista ei nykyään haluta puhua niinkuin ne ovat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos minua tarkoitat, niin kyseessä on väärän todistuksen antaminen lähimmäisestä. Tässä keskusteluketjussa olen ottanut kantaa vain tilastoon ja sen julkistamiseen liittyviin asioihin. En maahanmuuttoon ollenkaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Assosiatiivinen tunteisiin ehdollistunut ajattelu valtaa alaa loogiselta ajattelulta, joka ilmeisesti on katoava resurssi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29

Toivottavasti tuo ilmiö ei tavoita lainsäädäntöviranomaisia ja oikeusoppineita milloinkaan. Sikäli kyllä näkemyserot sitten lainsäätäjien ja tuomioistuinten sekä "suurten massojen" välillä tulevat entisestään kasvamaan, mutta sellainen tilanne on pakko sietää. Kehittynyttä yhteiskuntaa pitää varjella eikä päästää sitä luisumaan kohti keskiaikaa pelkästään siksi, että ihmisten ajattelukyky on heikentynyt.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mikä on raiskausten prosentuaalinen nousu vuodesta 2014 tähän vuoteen? Vai tarkoitetaanko tällä "ilmoituskynnyksen" madaltumisella sitä että ulkolaiset on aina raiskannut yhtä paljon, nyt vaan ilmoitetaan enemmän.
Ja miten tätä ilmoituskynnystä on tutkittu? Kysytty uhrilta että montako kertaa olet jättänyt ilmoittamattako?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos perehdyt poliisin tiedotteeseen asiasta, saat selkeän kuvan siitä, miksi ilmoituskynnyksen madaltuminen on kerrottu syyksi tilastojen kasvulle.

Kun tilastot hyppäävät 23% eikä ulkomaalaisten osuus kyseiseen rikokseen syyllistyneistä kuitenkaan ole kasvanut kuin 1,2%, niin en minäkään usko, että kantaväestö olisi yhtäkkiä niin paljon enemmän raaistunut, että se selittäisi heidän tekemiensä raiskausten voimakkaan kasvun tilastoissa.

Vai oletko eri mieltä asiasta?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Toki lukuja pyöritellessä pitää myös ottaa huomioon, että tilastoissa näkyy suurinta kasvua niiden poliisille ilmoitettujen raiskausten osalta, joissa epäilty ei ole tiedossa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Seksuaalirikosten osuus on kasvanut 23%, ei pelkästään raiskausten. Kasvu johtuu seksuaalisten ahdistelujen ilmoitusten kasvusta. Eli raiskauksista ilmoitetaan samalla tavalla, kuin ennenkin ja niissä ulkomaalaisten osuus on kasvanut 1,2% ollen jo 27%, jota voidaan pitää pöyristyttävänä väestömäärään nähden.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #35

Olisi keskustelun kannalta mukavaa, jos ihmiset vaivautuisivat tutustumaan tilastoihin ennen kuin alkavat esittää omia versioitaan niistä.

Seksuaalirikosten määrä ei ole kasvanut, vaan vähentynyt 1,1% viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Poliisin tietoon tulleet seksuaaliset ahdistelut ovat vähentyneet 28,84%, (267-> 190), raiskaukset ovat lisääntyneet 22,55% (510->625).

Tilasto löytyy: http://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #37

Olet oikeassa. Astuin tässä nolosti median miinaan ja poimin nuo luvut Uuden Suomen jutusta, jossa puhuttiin seksuaalirikoksista, ei raiskauksista.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/225972-poliisin-t...

Tuomo Rajanen

Tarkastellaan asiaa hieman lähemmin, sillä poliisin tiedotteen kirjoitus hieman häiritsee.

http://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_j...

Raiskausrikoksissa, joissa epäilty on tiedossa, on ulkomaan kansalaisten osuus vuonna 2015 27,6% ja vuonna 2016 34,0%.

Vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla ulkomaan kansalaisten osuus on 25,9% ja tänä vuonna samalla aikavälillä 27,1%. Kasvua on siis 1,2 prosenttiyksikköä, ei 1,2 prosenttia. Kasvua tapausten määrässä on 20,9%. Voimme myös laskea, että Suomen kansalaisuuden omaavien epäiltyjen tapauksien määrässä on kasvua 13,7%. Huomattavaa on vuoden 2016 jälkipuoliskolla tapahtunut raju kasvu ulkomaalaisten epäiltyjen osuudessa. Jos trendi on samankaltainen tänä vuonna, tulee koko vuoden tilastoon yli 35 prosentin osuus ulkomaan kansalaisille. Vuodenvaihteessa heidän osuus väestöstä oli tilastokeskuksen mukaan 4,4%.

Mielestäni on harhaanjohtavaa tiedotteessa ilmoittaa, että tapausten määrässä on kasvua 23% ja sen jälkeen ilmoittaa ulkomaalaisten epäiltyjen suhteellisen osuuden nousu, eikä kyseisten tapausten määrän nousu. Eniten häiritsee käytetty sana "vain". Jos tapausten määrässä on kasvua melkein neljännes ja noin pienen väestönosan prosenttiosuus nousee siitä huolimatta, on mielestäni aihetta myös huoleen.

Pitänee myös huomauttaa, että vaikka ulkomaan kansalaisten osuudessa on nousua, se ei tarkoita, ettei kokonaismäärän nousussa olisi kyse ilmoituskynnyksen madaltumisesta. Mitä alhaisempi kynnys, sitä parempi.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Trumpin valinta opetusministeriksi Betsy DeVos vaatii raiskauksesta syytettyjen kertomusten parempaa huomiointia campusraiskauksissa,koska iso osa ilmoituksista on hänen mukaan tekaistuja.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Alla oleva kappale on kopioitu Poliisihallituksen laatimasta Rikostilasto 2016 selonteosta.

"Ulkomaan kansalaisten tekemiksi epäiltyjä seksuaalisia ahdisteluita oli 58 vuonna 2015, kun viime vuonna niitä oli 147. Vastaavat luvut Suomen kansalaisten osalta olivat 122 vuonna 2015 ja 167 viime vuonna. Ulkomaan kansalaisten tekemiksi epäiltyjen raiskausrikosten määrä on noussut 41,9 prosenttia (93 rikosta)."

Kappaleessa on suuria matemaattisia virheitä, mainitsen muutaman joka ihmetyttää laskennallisesti.

Jos lähtökohta on vuoden 2015 seksuaalirikosten määrä (58kpl) ja vertailu luku vuoden 2016 (147kpl) kasvu on ollut 89kpl eikä 93kpl niinkuin kappaleessa mainitaan.

Toinen kohta kyseisessä kappaleessa ihmetyttää on prosenttuaalinen luku jolla kasvua ilmaistaan tapahtuneen 41,9%

Jos lähtöluku on 58kpl ja kasvua on tapahtunut 89kpl lopputulokseeksi saadaan 147kpl niin mielestäni prosenttinen kasvu lähentelee 200%

Nyt pitääkin miettiä mikä on se todellinen kasvu prosentti kokonais tilastollisesti, onko se ilmoitettu 13% kasvu oikea?

Voidaan ehkä kyseenalaistaa koko Poliisihallituksen laatima selonteko, aivan kuten plokistikin kirjoituksesaan..

http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/01/27/poli...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyseinen sitaatti on siten kirjoitettu, että väärintulkinnat voivat helposti tapahtua, kuten sinunkin kohdallasi on asian laita.

Siinä puhutaan yhtäältä "seksuaalisesta ahdistelusta" ja toisaalta "raiskausrikoksista". Ne eivät tuossa sitaatissa tarkoita samaa asiaa.

Toisin sanoen ahdisteluja oli vuonna 2015 58kpl ja vuonna 2016 147kpl ulkomaalaisten osalta. Raiskauksia oli 93 kappaletta, mikä oli tarkoittanut 41,9 prosentin kasvua edellisestä vuodesta, jonka kokonaismäärää ei mainita.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Itsekin hätäisesti tulkitsin, että poliisi selittelee pois viimevuosina räjähdysmäisesti kasvanutta ulkomaalaisten osuutta raiskauksista, mutta poliisihan ei puhukaan raiskauksista, vaan kaikista seksuaalirikoksista. Tuo seksuaalirikosten kasvu johtuu seksuaalisten ahdistelujen ilmoittamisten kasvusta. Sen ilmoituskynnys varmasti onkin laskenut, sillä eihän se ole ollut rikoskaan, kuin muutaman vuoden ja usein vieläkin se mielletään enemmänkin epäasiallisen käytöksenä, kuin rikoksena.

Media olisi tietysti voinut uutisoida asian hieman eri tavalla, sillä onhan perseen puristamisella ja törkeällä raiskauksella aika paljon eroa keskenään, vaikka molemmat seksuaalirikoksia ovatkin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kankaanniemen tapaus siinä tapauksessa,että kyseinen naishenkilö olisi tehnyt ilmoituksen,olisi kuulunut seksuaalisen ahdistelun otsikon alle.Nythän tapaus ei ole tilastoissa kuten eivät loput 90% kaikista raiskaus ja ahdistelutapauksista.

Marko Parkkola

Odotan poliisilta selitystä, kuinka viharikosten osuuden kasvu selittyy ilmoituskynnyksen madaltumisella. En pidättele hengitystä odotellessani.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Vai on suomalaismiesten osuus raiskauksissa 73%. Voitaisiinko vielä ihan vain varmuuden vuoksi julkaista tuomittujen etunimet vuoden ajalta? Näin jokainen voisi ihan itse laskea, montako Jussia ja Mattia sieltä listasta löytyy, eikä jäisi enää tilaa epäilykselle.
Tuomiot ja tuomittujen nimet kun ovat julkisia, joskin ne joutuu hakemaan käräjäoikeuden kansliasta tms.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Tätä tosiaan toivoisi. Koska saattaapi olla sillä listalla aikasta paljon uussuomalaisia... MV-lehtihän on muutaman sellaisen casen käräyttänytkin. Eli kun on uutisoitu että "suomalaismies tuomittiin raiskauksesta" niin ovat ilkeyksissään menneet tilaamaan oikeuden asiakirjat joista on paljastunut että raiskailija ei suinkaan ole Matti vaan Mohammad - ja usein vielä yhdessä Abdullahin ja Mehdin kanssa...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Täytyy myös huomioida, että näissä uutisissa puhutaan nimenomaan " epäiltyjen" osuudesta. Lopullinen näyttö puuttuu, kunnes epäillyt on myös todettu syyllisiksi oikeudessa.

On outoa, ettei poliisi painota tätä tosiasiaa. Itse asiassa uutisoinnissa voidaankin nähdä jopa tarkoituksenhakuisuutta ja piilorasismia. Nämä ovat pelkkiä poliisiviranomaisten laatimia tilastoja.

P.S. Tämäkö on se oikea valtamedian hyväksymä tapa tulkita kyseistä uutista ?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Suomalaiset miehet raiskaavat sammuneita naisia. Näistä ei vain tehdä ilmoitusta. Tarkasteltaessa viimeksi kuluneen vuoden aikana tapahtunutta seksuaalista väkivaltaa 15 000 naista oli pakotettu seksuaaliseen
kanssakäymiseen. Luvuksi muodostuu 46 000 (2,5 % naisista),
kun mukaan lasketaan tilanteet, joissa
nainen oli nukkunut tai oli ollut muusta syystä kyvytön puolustautumaan.
http://web.archive.org/web/20110725170144/http://w...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Käypä kurkkaamassa sieltä Piispa et al. 2005, kuinka moneen vastaukseen nuo sinun esittelemäsi luvut perustuvat. Sen jälkeen voit koittaa soveltaa logiikkaa, jonka mukaan ko. kyselyn vastaukset voi yleistää koskemaan 5,5 -miljoonaista kansaa, mutta muutama kymmenen yksittäistapausta vuodessa ei missään tapauksessa riitä yleistämään muutaman tuhannen ihmisen joukkoon.

Marko Parkkola

Saanko minäkin heitellä arvailuja ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista, joissa nainen on ollut sammunut, eikä siis tiedä mitä on tapahtunut?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Olisitpa yhtä innokas tuomitsemaan nämä ulkomaalaisten tekemät raiskaukset.
Se että omassa maassa tapahtuu oman kansan toimesta rikoksia, niin ei tarkoita että meidän kannattaa tuoda ulkolaisia tekemään samaa.

Olisi tärkeintä pitää Suomi turvallisena eikä lisätä ongelmia, eikö?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Maahanmuutajien raiskauksia ei voi hyväksyä, mutta se suurin ongelma on Suomessa tapahtuva perheväkivalta joissa elää kymmeniätuhansia perheitä ja näissä perheissä tapahtuu myös naisen alistamista ja myös pakottamista seksisuhteeseen päivittäin vastoin naisen tahtoa ja tätä myös kutsutaan raiskauksesti. Kukaan, en minä, aviovaimon miehenä ja tyttären isänä, voi hyväksyä raiskausta, riippumatta kuka sen tekee, kantasuomalainen tai mamu, mutta en myöskään sitä, että raiskauksilla tehdään halpahintaista politiikkaa jota Kilpinen epätoivoisesti yrittää tehdä.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Minusta hinta on varsin kallis, mitä nämä naiset joutuvat maksamaan siitä, että meille päästettiin näin paljon ulkomaalaisia maahan.

Tottakai meillä on omasta takaa ongelmia, mutta meidän ongelma ei vähene sillä että päästetään maahan näin paljon ulkomaalaisia ja sen johdosta raiskaus rikokset nousee yli 25 %.

Meidän turvallisuus tilanne on huonontunut ja kansanjuhlammekin pitää koristella kuorma-autoilla.

Ruotsissa on jouduttu jopa perumaan festivaalit, koska seksuaalirikoksia niin paljon

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005275654.html?s...
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/suur...

Meidän on pidettävä huolta ettemme joudu samaan tilanteeseen kun Ruotsissa ajauduttu.

Eero Mattila

Kaiken edellä mainitun lisäksi minua kiinnostaisi tietää kuinka moni tekijöistä on tullut ilman matkustusasiakirjoja Suomeen? Kuinka moni rikoksentekijöistä on tullut laittomasti Suomeen?
- kaikki nämä rikokset olisivat jääneet tekemättä, jos Suomen viranomaiset olisivat noudattaneet lakia ja ottaneet laittomat tulijat jo rajalla säilöön...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset