jariekilpinen Terävöitetään maahanmuuttopolitiikkaa! Säilytetään lintukotomme!

Vistbacka on aika erottaa puolueesta

Perussuomalaiset sai uuden johdon jäsenistön suurella ääntenenemmistöllä. Kaikissa puolueissa on tapana vaihtaa johto, kun kannatuksen romahduttaa puoleen kuten Soini teki. Harvemmin vanha puheenjohtaja hyökkää puoluettaan vastaan niin tarmokkaasti ja tekee ennen puoluekokousta tunnusteluja jos loikkaavat niin saako pitää henkilökohtaisen hillotolppansa (ulkomisterin pestin) kuten arvattavissa oli että Soinin ehdokas Sampo häviää vaalit. Vaalien jälkeen arvohöttöä keittivät Orpo, Sipilä ja jopa presidentti Niinistö. Niinistön tehokas katuminen oli sellaista pelin politiikkaa mitä ei oltu nähty pitkiin aikoihin. Presidentillä ei ole oikeutta antaa rangaistuksia hän voi vaan armahtaa. Suomessa on vallan kolmijako-oppi vielä voimassa.

 

Monenlaista mustamaalausta on ollut ilmassa, mutta kaikki on osoitettu vääriksi.

 

Perussuomalaiset voi paremmin kuin koskaan ja monelta taholta tullut ilmi että nyt on vapaampaa hengittää kun Soini jätti puolueen. Olenkin kiitollinen siitä, että lähti, koska nyt uuden johdon on helpompi toimia ja noudattaa  perussuomalaisten linjaa ja ohjelmaa. Nyt on nostettu keskiöön tärkeät arvot,  jotka meitä yhdistää:  maahanmuuttokriittisyys ja EU-kriittisyys. Meillä on tilaa erilaisille näkemyksille ja meillä on vanhoja Smp:läisiä ja pienen ihmisen asialla olevia, meillä on vasemmistolaisia ja oikeistolaisia.

 

Meillä ei kuitenkaan voi suvaita, jos johtopaikoilla olevat haikailevat Soinin perään ja siniseen tulevaisuuteen. Silloin on parasta että itse eroaa puolueesta tai jos ei itse eroa pitää erottaa.

 

Vistbacka on aika erottaa puolueesta, koska hän on toiminut perussuomalaisten edun vastaisesti.

 

http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/06/21/vistbacka-huhtasaaren-puhe-torkea-tukisaatiolla-ei-kiinnostusta-tukea-halla-ahon-perussuomalaisia-video/

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706142200207337_pi.shtml

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/perussuomalaisten-perustaja-vistbacka-saatio-voi-rahoittaa-uutta-ryhmaa-200204997/

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706132200205746_pi.shtml

https://yle.fi/uutiset/3-9664400

 

Hesarin kolumni:

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005312013.html

 

Hesari on tapansa mukaan tekemässä politiikkaa ja toimimalla Soinin pää-äänenkannnattajana ja perussuomalaisten parjaajana.

 

Onhan päivän selvää jos liiaksi sympatiseeraa toisia puolueita, niin herää kysymys missä puolueessa henkilön pitäisi olla! Eihän voi olla niin että henkilö on johtopaikoilla ja haikailee Soinin perään ja haukkuu puoluetta. Mikä puolue haluaa jäsenekseen sellaisen joka mollaa omaa puoluetta ja haikailee toiseen puolueeseen.

 

HS itsekin huomaa että Soini ja Vistbacka kitkuttelivat, mutta kun otettiin maahanmuuttokriittisiä mukaan niin puolue kasvoi. Soini oli maahanmuuttokriittinen vain vaalikentillä ja petti vaalilupaukset ja takkinsa käänsi ja romahdutti kannatuksen, oli aika jäsenistön puhua ja vaihtaa johto mieleisekseen. Jäsenistön oli hyväksynyt Soini.

 

 

Tämä mielipidekirjoitus edustaa henkilökohtaisia näkemyksiäni asioista. Se ei ole minkään edustamani yhteisön tai yhdistyksen virallinen kannanotto.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Meinaat, ettei nykyjohtoa saa arvostella ilman, että erotetaan puolueesta. Sellaisessa puolueessako on nykyisin helpompi hengittää?

Niko Sillanpää

Jos lähtee ovet paukkuen loikkaajien matkaan ja yrittää kaikin mahdollisin tavoin heittää kapuloita demokraattisesti valitun johdon rattaisiin, olisi vähintäänkin kunniallista oma-aloitteisesti erota puolueesta. Selvästikin Vistabackan eroamattomuuden syy nimittäin on, että se mahdollistaa kätevämmin lisäkapuloiden heittelemisen.

Niko Sillanpää

Kirjoitetaan nyt auki, että erottamisen asemesta Vistbackan pitäisi ottaa kynä kauniiseen käteen ja erota itse. Hänen pitäisi ajatella arvopohjaansakin!

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Jyväskylän jälkeinen perussuomalainen puolue on parempi ja yhtenäisempi. On helpompi hengittää kun diktaattori poistunut.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Jep. Tästäkin kirjoituksesta oikee huokuu yhtenäisyys ja hyvä henki. Ja toisin kuin diktatuurissa, nyt johtoa saa vapaasti arvostella ilman pelkoa seurauksista.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #16

Jos haikailee rivijäsen Soinin perään ja mustamaalaa puoluetta, silloin on hyvä siirtyä ryhmään, josta pitää. Ei voi ajella kaksilla rattailla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Börje, onko minkään Vihreitten piirin puheenjohtaja lausunut julkisuuteen, että Vihreillä ei ole mitään mahdollisuutta tulla suurimmaksi puolueeksi?

PS:n erään merkittävimmän piirin pj. Vistbacka on.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mikäs tuossa lausunnossa on ongelmallista? Ihan normaalia kommentointia siihen, ettei pelkällä rasismilla nousta suurimman puolueen paikalle. Sellaisen johtokvartetin puoluekokous äänesti, ettei siihen ole mitään reaalisia mahdollisuuksia. Miksei tosiasioita voi sanoa ääneen?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #6

Börje, tuo on vihreän ja uuvatin näkemys.

Jos ei paikallisjohtaja usko puolueseensa ja sen menestykseen, niin kannattaisi harkita leirin vaihtamista.

Haluaisin nähdä sen firman johtajan, joka avaa kick-off -kokouksen sanomalla, että ei meidän firmalla ole mitään menestymisen mahdollisuuksia.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #7

Tai firman osastojohtajan, joka julkisesti haistattaa paskat firman toimitusjohtajalle kaikissa suurissa iltapäivälehdissä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #7

Sattui silmiin yksi Vistbackan haastatelu, jossa hän kertoi lähinnä pyrkivänsä rakentamaan sopua persujen ja sinisten välille. Erottamisella ilmeisesti halutaan varmistaa, että Suomeen saadaan kaksi sirpalepuoluetta. Sinänsä erittäin hyvä asia, mutta diplomatian kannalta olisi fiksua pitää keskusteluyhteyttä auki. Nykypersut eivät ole vielä poliittisella fiksuudellaan loistaneet, joten tämä on varsin looginen jatkumo.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005311421.html

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #36

Lainaamassasi IS jutussa
”Epäilysten on nähty kohdistuvan etenkin Vistbackaan, joka tunnetaan Uusi vaihtoehto -ryhmään perussuomalaisista loikanneen Timo Soinin luottomiehenä.”

Itse en olisi kyllä ottamassa takaisin ketään, jotka lähteneet. Jos on poliittisen kotinsa polttaneet, miksi tulla takaisin? Miten antaumuksella parjanneet puoluetta ja esittäneet valheita? Ei mitään järkeä enää ottaa takaisin. He on rivijäsen Soinin porukkaa kuten Vistbackakin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #36

...mutta diplomatian kannalta olisi fiksua pitää keskusteluyhteyttä auki.

Vistbackalla on niin sanottu laajempi käsitys diplomatiasta, kun julkisessa sanassa haistattaa paskat puolueen puheenjohtajalla.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Uimosen kommentissa on tämä vanha tuttu juttu pelkistetttynä esillä, että persut on rasistinen puolue. Hesarin pääkirjoitustoimittaja Juha Akkanen pyöritteli tämän aamun lehdessään samoja teemoja. Persut oli ensin maahanmuuttokriittisiä, sitten siitä tuli maahanmuttovastainen ja Soinin mukaan se on nyt myös ihmisvastainen. Lopulta Akkasen mielestä persut ovat muukaislaisvihamielinen puolue.

Pyydänn Uimosta ja Akkasta luonnehtimaan Ranskaa, kun se on sulkenut rajansa Italiasta pyrkiviltä maahanmuuttajilta. Uimosen ja Akkasen logiikalla Macronin Ranska ei ole vain maahanmuuttokriittinen, vaan se on muukakaisvihamielinen ja rasistinen maa. Oletteko valmiita kirjoittamaan Macronin Ranskasta näillä sanoilla?

Suomessa harjoitetaan epä-älyllistä poliittista nimittelyä, jossa maahanmuuttokriittinen vääntyy rasismiksi. Minun mielestä se ei ainakaan lisää tälläista kieltä käyttävien arvostusta. On mielestäni hyvä, että on yksi puolue, joka uskaltaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä eli olla kriittinen maahanmuuton suhteen ja pitää kiinni tietyistä kriteereistä, ketkä ovat pakolaisia.

Niko Sillanpää

"Pyydän Uimosta ja Akkasta luonnehtimaan Ranskaa..."

Tai vaikka Ruotsin politiikkaa vuoden 2015 lopulta lähtien.

Turha pyytää, koska tässä länsimaissa nyt valitsevassa moraalivinkunassa ei ole mitään logiikkaa tai älyllistä sisältöä. On vain tunnepohjainen, pateettinen idiotia. /pol-slangilla "my feelz".

Macronia onkin arvosteltu rasistiksi kotimaassaan maahanmuuttopoliittisten avaustensa vuoksi ja koska nimesi ongelmaksi myös kehitysmaiden kulttuureiden piirteitä ja väestönkasvua. Näissä nimittelyissä toki taustalla tuo sama tunnepohjainen, pateettinen idiotia, jolle ei voi antaa mitään diskursiivista arvoa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eivät tosiasiat selittämällä muutu. Eikä keksimällä uusia sanoja.

Niko Sillanpää

#13: Hah. Ironiamittari hyppäsi juuri kaakkoon. Nuohan ovat juurikin sinun ja kaltaistesi pääasialliset, sanoisin jopa tärkeimmät strategiat:

- tosiasioiden selittäminen niin venkuralle, että yhteys todellisuuteen jää korkeintaan viitteelliseksi tai katkeaa kokonaan ja

- sanojen merkityksien keksiminen ja määrittäminen uudelleen.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Pari vuotta sitten ennustin "pitkien puukkojen yötä" ja nyt tuo ennuste pitää tarkkaan kutinsa.

Soinilaiset ja halla-aholaiset eivät mahdu samaan puolueeseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Erottakaa vaan Vistbacka. Erotelkaa iisää niin että tuntuu. Se on ainoa tapa saada syöpäsolu puhdistetuksi puolueestanne. Stalinkin totesi, että syöpäleikkauksessa pitää raja terveen ja sairaan kudoksen välillä vetää niin pitkälle terveen puolelle, ettei yhtään sairasta kudosta jää jäljelle. Tämä oli hänen kommenttinsa syytöksiin, että puhdistuksissa meni myös isänmaan ystäviä. Trumpkin erottaa kavereita ympäriltään joka päivä. Ottakaa oppia ja pankaa töpinäksi! You´re fired, you´re fired, you´re fired ...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja muistakaa tehdä jokaisesta mustalistauksesta Puheenvuoroon blogeja!!Soinin mustamaalausblogeja jäi kaipaamaan. Olihan Trotskinparjauskampanjatkin aikoinaan kiehtovia. Vallankumous on kuolematon, eläköön internationaali!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalaiset voi paremmin kuin koskaan?

Niin, 6-8% gallupeissa?

Johtaja lähettelee uhkauskirjeitä piireihin?

Eronneet saavat tappouhkauksia?

Persut haluatav läheisempää yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa?

Jos nämä ovat mielestäsi niitä ''parempia' uutisia, niin mielenkiinnolla odotan sitten niitä oikein hyviä uutisia :)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Hyviä uutisia saat perjantaina, kun Huhtasaari nimetään presidenttiehdokkaaksi. Siinä on suvakki-Suomella ihmetyksen sormi kummastuksen suussa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Piireistä on toisaalta kerrottu myös, että Halla-aho on ollut aktiivisesti yhteydessä ja pyytänyt ideoita ja mielipiteitä, joka on täysin päinvastaista kuin entisen johdon aikana.

Piireistä on kerrottu myös, että Halla-aho on kiertänyt viime viikot ahkerasti pitkin maata paikallisyhdistyksissä jututtamassa kenttäväkeä. Ei siis kadonnut Brysseliin johtamaan.

Puheenjohtajatentissä yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa halusivat myös Sampo"uuvatti"Terho ja nykyinen kokoomukselainen Veera Ruoho.

Ei tää niin mustavalkoista ole.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ruotsidemokraatit ovat ryhtyneet puhdistamaan puoluettaan rasisteista. Pitäisikö persujenkin keskittyä siivousvimmassaan näihin?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Jos haikailee rivijäsen Soinin perään ja mustamaalaa puoluetta, silloin on hyvä siirtyä ryhmään, josta pitää. Ei voi ajella kaksilla rattailla.

Perussuomalaisilla menee paremmin kuin koskaan, on hyvä henki päällä ja pidetään jäsenistölle tärkeitä asioita esillä.

Soini romahdutti kannatuksen ja on niissä lukemissa, mutta ole rauhassa. Syksyn mittaan nähdään kannatuksen nousua.

Ihan normaalia laittaa viestiä että jos ei halua toimia perussuomalaisten parhaaksi, niin on aika erota tai erotetaan sellaiset johtajat joiden lojaalisuus ei ole hyvällä tolalla.

Tappouhkauksista en tiedä, onko se samanlaista teatteria kuin mustamaalaus kampanja ollut, kuka nähnyt mitäkin ja todisteita ei ole.

Pohjoismainen yhteistyö on tärkeää ja keskustella ja jos yhteinen sävel löytyy niin hyvä tehdä yhteistyötä.

Minulle nämä on ihan hyviä uutisia ja tietenkin kiva kuulla lisääkin :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

''Soini romahdutti kannatuksen'' :)

Juu ja vei teidät hallitukseen, sitä saattekin kaiholla muistella ruotsalaisten rasistien kanssa, sillä koskaan ette hallitukseen enää pääse, kun Halla-Aho on puheenjohtaja, siinä sitä sitten onkin miettimistä miten ajaa asioita ikuisena oppositiopuolueena.

Jäsenistölle se tärkeä asia tuntuu olevan vain maahanmuutto, siinä sitä riittääkin mutusteltavaa, ei ole paljon muusta kuultukaan sen jälkeen kun Halla-Aho valittiin, mutta hyvä, että siitä keskennänne voitte oppositiossa voivotella.

Kannattaa juu aloittaa ajojahti, ja perustaa ajatuspoliisi, sillä onhan kaikki, ketkä johtajaa vastustavat saatava puolueesta pois, hienoa toimintaa.

Kannattaa kuitenkin ihan lopuksi muistaa, että ilman sitä juudas Soinia, ei olisi Halla-Aho, eikä Kilpinenkään täällä persuna viisastelemassa.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #22

Eikä Soini ilman Halmetta..., eikä PS ole erityisesti maahanmuuttovastainen, vaan haitta maahanmuuttovastainen, joka perustuu reaListiseen kuvaan todellisuudesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

''Huhtasaari ei ole mikään tyhmä ihminen, Putkonen painottaa.''

Sitä kannattaa muuten painottaakin, sillä muut presidenttiehdokkaat painottavat ihan muita asioita, mutta kun on Huhtasaarta kuunnellut, niin parempi varmaan lähteä pohjalta :)

Toivon oikeasti, että Huhtasaaresta tulisi presidenttiehdokas, siinä on juuri täydellinen kuva persusta, ja hauskoja haastatteluaikoja tiedossa. Viihdettä kaipaammekin televisioon.

Mika Sarivaara-Satta

''Huhtasaari ei ole mikään tyhmä ihminen, Putkonen painottaa.''
sillä muut presidenttiehdokkaat painottavat ihan muita asioita,
Siis Huhtasaari painottaa, kun Putkonen painottaa. Haha.
Pysy johdonmukaisena, niin saamme hauskoja lukuhetkiä edelleenkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Painottaminen tapahtuu oman viiteryhmän avulla. Ha haa vaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eiköhän Hakkarainen saisi enemmän ääniä kuin Huhtasaari, kirkkoveneetkin saattaisivat kanavoitua ääninä hänelle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Taitaisi saadakin enemmän ääniä. Tekisi kuitenkin puolueen julkisuuskuvalle vielä enemmän hallaa, kuin Huhtasaari. Halla-aho varmisti sellaiselta katastrofilta välttymisen, junailemalla nimityksen pois puoluekokoukselta. Kyllä Halla-aho näkyvissä olevat karikot väistää.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #52

Max, ihanko tosissasi kirjoittelet "Halla-aho varmisti sellaiselta katastrofilta välttymisen, junailemalla nimityksen pois puoluekokoukselta."?

Mihinpäs perustat tuon käsityksesi? Ihanko vain pelkkä huulenheitto? Eiköhän tuon puolueen presidenttiehdokkaan nimittäminen ole puolueen sääntöjen mukaan puoluekokouksella. Noin taitaa olla muillakin puolueilla, joten tuskinpa PS menettelystä sääntöjensä kohdalla poikkeaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #53

Lehdistön mukaan tässä on odoteltu mestarin savumerkkiä ehdokasvalinnasta jo pitemmän aikaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #53

Muistelen lukeneeni, että puoluekokous päätti siirtää presidenttiehdokkaan nimittämisen Halla-ahon ehdotuksen mukaisesti itseltään puoluevaltuustolle. Saatan toki muistaa väärinkin.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #58

Muistat aivan oikein että siirrettiin ja sinänsä onnekas sattuma, sillä jos päätös olisi tehty Jyväskylässä oltaisiin menty luultavasti istuvan presidentin taakse.

Sauli Niinistön sanottua:
”Minä en ole nähnyt, että nämä henkilöt, jotka on tuomittu, nimenomaan ihmisarvoon kohdistuvasta loukkauksesta, että he olisivat osoittaneet tehokasta katumista.”

Perussuomalaiset ei voi mennä enää Niinistön taakse, joten onni onnettomuudessa :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #59

Mielenkiintoista. Perussuomaiset ovat äärimmäisen herkkänahkaisia.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Mielenkiintoinen ulostulo Jari Kilpinen! Onko todellakin niin, että entinen "suvakkipuolueenne" - jos saan tätä ilmaisua käyttää - alkaa erottamaan nykyisiäkin jäseniään jolleivat he kumarra nykyistä puoluejohtoa. Timo Soini otti sentään joukkoihinsa aiemmin kaikki mahdolliset tulijat ja pidättäytyi minun muistini mukaan pitämästä pelinappulanaan maahantulleiden ihmisyyttä.

Sellaisena minä Soinin muistan, olen tavannutkin. Mutta sensijaan Soini räävitteli ilkeästi elämätapaintiaaneja, takiaispuolueita, vasemmistoa suurimmaksi takinkääntäjäksi ja sanoi, että vasemmisto ei ole tehnyt eroa kommunismiin mutta sdp:lle hän antaa anteeksi sillä se on tehnyt eron. Herra Halla-aho myöskin on Scriptassaan kirjoitellut hyvin karkeasti ja on toivotellut pahaa mm. vihreille naisille. Soinilla ja Halla-aholla on siis huomattavan paljon yhtäläisyyksiä.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Ei tartte kumartaa uutta johtoa, mutta voisi vähän käyttäytyä. Jos parjaa perussuomalaisia ja haikailee rivijäsen Soinin perään, niin silloin parempi siirtyä siihen ryhmään. Johtopaikoilla pitää olla lojaali omalle puolueelle tai vaihtaa ryhmää.

Ei Timo Soini kaikkia ottanut puolueeseen ja ennen puolue kokousta oli tiukempi kontrolli. Sinulla huono muisti. Eikä kaikkia pidäkään ottaa.
Perussuomalaiset kunnioittaa kaikkien ihmisyyttä, mutta emme voi ottaa kaikkia Suomeen. Maailmassa on miljardeja köyhiä. Meillä ei ole varaa eikä voi vaarantaa turvallisuus tilannetta.

Turvallisuus tilanne huononee ja rikollisuudet lisääntyy, jos päästetään liikaa maahantulijoita. Ruotsissa on lähiöitä, minne poliisi ei uskalla yhden partion voimin. Näissä lähiöissä on enemmistönä maahantulijat esim Rinkeby ja Rosengård. Terrorismi on nostanut päätään myös ja jopa Suomessa jouduttu koristelemaan kansanjuhlia kuorma-autoilla!

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Oikeastaan sinun Jari Kilpinen ei olisi tarvinnut toistaa nyt puhdistuneen Perussuomalaisten mantraa noista maahanmuuttajista ongelmana. Tunnen tuon paatoksen. Simon Elo on sitä käynyt toitottamassa erään kerran SuomiAreenallakin Porissa. Elo on kirjoittanut kirjan Kansankodin kuolinvuoteella mutta en tiedä miten sellainen nyt sopii uuden puolueen perusarvomaailmaan. Olen saanut yliannostuksen Laura Huhtasaartakin sillä hän osuu hyvin tähän oman paikkakuntani pirtaan. Lisäksi Satakunnan Kansa haastattelee ahkerasti mitä Huhtasaari kommentoi muttei lehti tee mielestäni syvällisempää journalismia asioista.

Toistan nyt vielä mitä hiljan kirjoitin. Käsitykseni demokratiasta on puolueeseenne liittyen, että Jussi Halla-aho on laillisesti valittu Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. En ymmärtänyt hallituksen reaktioita - Orpon ja Sipilän sekä loikkareiden, että Perussuomalaiset eivät voineet jäädä hallitukseen vaan muutama loikkariministeri jätettiin.

Heillä ei oikeastaan ole perussuomalaisten äänestäjien antamaa luottoa enää. Muutoin olen sitä mieltä, että puoluekokoukset, joissa valitaan puolueen uusi puheenjohtaja - se on tilanne jossa toteutetaan harvainvaltaa. Puolueen kaikkien jäsenien pitäisi valita puheenjohtaja ja se onnistunee nykytekniikan avulla.

Minulla on erittäin hyvä muisti! Mutta ei ole kuitenkaan tuota perussuomalaisten sisäpiirikokemusta. Jos sallit laitan tähän analyysin joka melko onnistuneesti valottaa miten teille kävi. Jo vuonna 2015 siitä on tehty havaintoja.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/timo-soin...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö voisi hyvinkin armahtaa valtiopäiväneuvos Raimo Vistbackan Perussuomalaisen puolueen jäsenyydestä Jari Kilpisen ( ps.) kirjoittamalla armonanomuksella.

Kannattaa yrittää kaikkia keinoja.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Kritiikkiä pitää antaa, mutta kyllä "Halla-aho haistakoon paskan!" on aika tyylitöntä. Kritiikin kärki ei myöskään tuosta oikein aukea. :)

Eikä Vistbacka ollut halukas ainakaan kesäkuulla tukemaan säätiön rahoilla Perussuomalaisia, vaan lähinnä mietti, miten uuvatteja voisi tukea. Suht hedelmätön alku yhteistyölle. Mutta jospa Raimo on muuttanut mieltään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-Ahon on kyllä ihan itse kritiikkinsä ansainnut puheillaan ja kirjoituksillaan, jos nyt on vähääkään hänen ajatuksiinsa perehtynyt, niin ei sieltä valtavasti rakkautta erääseen ihmisryhmään välity. :)

Se on oikeuslaitoskin saman asian todennut.

Rutsidemokraattien kanssa yhteistyön tiivistäminen kertoo vähän tyhmemmällekin, mihin suuntaan persut ovat liikkeessä, joten ei se niin väärin ole sanottu tuo ''Halla-Aho haistakoon paskan'' :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niinpä, Halla-aho tuntuu kannattavan puolueita, joita ei mielletä hallituskelpoisiksi.

Halla-aho haluaa Le Penin Ranskan johtoon - Terho: En ota kantaa

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170506220012342...

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Suomessa on useita puolueita ja ryhmittymiä, siispä jos ei tunne oloaan kotoiseksi, niin voi poistua. Jos sitten taas likaa omaa pesää eikä ole lojaali puolueelle, silloin pitää erottaa. Ei voi olla johdossa ja haikailla rivijäsen Soinin perään!

Jokainen voi valita sellaisen ryhmittymän kuin haluaa. Perussuomalaisten jäsenistö valitsi parhaan johdon puolueelle ja olemme maahanmuuttokriittinen ja sitä jäsenistö halusi, että olemme maahanmuuttokriittinen muuallakin kun vaalipuheissa.

Meillä tosiaan ei ole varaa elättää kaikkia jotka tänne haluaa tulla. Maailmassa miljardeja köyhiä. Suvakit voisit kertoa mistä rahat ja mistä säästät, jos haluaa tänne maahantulijoita. Suomi velkaantuu ja viime vuonna meni yli miljardi maahantulijoihin.

Turvallisuus tilanne huononee ja rikollisuudet lisääntyy, jos päästetään liikaa maahantulijoita. Ruotsissa on lähiöitä, minne poliisi ei uskalla yhden partion voimin. Näissä lähiöissä on enemmistönä maahantulijat esim Rinkeby ja Rosengård. Terrorismi on nostanut päätään myös ja jopa Suomessa jouduttu koristelemaan kansanjuhlia kuorma-autoilla!

Perussuomalaiset haluavat säilyttää lintukodon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #35

Sitten kun vielä sanot, miten nykyistä turvapaikkapolitiikkaa kiristetään niin, että pysytään kansainvälisten lakien sisällä.

Eikö Suomessa ole toimittu hyvin? Ne jotka turvapaikan ansaitsevat, sen saavat, ja loput palautetaan. Tiedän, että palauttamisessa on ongelmia, mutta niin on tällä hetkellä joka maalla, keskelle sotaa tuskin ihmisiä lähetetään.

Aina persut viittaavat Ruotsiin, kun ei muuta löydy, aika lapsellista touhua, onko blogistilla itse ollut ongelmia palavien autojen kanssa, vai onko Suomessa paikkoja, jonne ei poliisi mene?

Puhutaan suomesta ja jätetään paskapuhe pois, niin silloin on jotain pohjaakin kirjoituksilla.

Ilmeisesti ihannointi Puolaan ja Unkariin yhdistää persuja, minä en siihen viiteryhmään halau, ei valtaosa Suomalaisistakaan.

Le Pen ja ruotsidemokraatit, on siinä teille esikuvia.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #39

Olet ristiriitainen henkilö :)

Vaikea sinun kanssa jutella

Ensin sanot samassa kommentissa:

”Puhutaan suomesta ja jätetään paskapuhe pois”

Sitten kirjoittelet :

”Le Pen ja ruotsidemokraatit, on siinä teille esikuvia.”

Koita nyt edes saman kommentin sisällä pysyä johdonmukaisena :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Tuo ikuinen Ruotsiin vetoaminen on bannonilaisduginistinen mantra. Sekä Trumpin kampanjassa että Venäjän valtiontelevisiossa esitetään kärjistyneitä näkemyksiä Ruotsista.
Helppohan se on siellä missä ei puolivuosittain tehdä Tukholmanristeilyjä syöttää kansalle mielikuvia kriisiytyneestä maasta....

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #42

Liiallinen maahanmuuttajien ottaminen aiheuttaa ongelmia ja turvallisuustilanteen huononemista. Ruotsissa on maahanmuuttovoittoisia lähiöitä joihin poliisi ei uskalla yhden partion voimalla esim Rinkeby ja Rosengård. Terrorismi nostaa päätään ja Suomessakin koristellaan kansanjuhlia kuorma-autolla, kuka haluu tällaista? Rikollisuus on kasvanut huomattavasti ulkomaalaisten osalta myös seksuaalirikokset olleet kasvussa.
Perussuomalaiset haluaa säilyttää lintukodon.

Hampurissa tapahtui juuri veitsihyökkäys:
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/veit...

Ruotsissa on jouduttu jopa perumaan festivaalit, koska seksuaalirikoksia niin paljon

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005275654.html?s...
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/suur...

Tässä uutinen 11.03.2017 Malmon Rosengårdista.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170310220008397...

Mellakoita Tukholman Rinkebyssä 21.02.2017
https://yle.fi/uutiset/3-9470881
Yle 15.05.2016 Tukholman Husbyn
Video: Kohu naapurimaissa – kuvausryhmää uhkailtiin, ja se ajettiin ulos kahvilasta Tukholman lähiössä
https://yle.fi/uutiset/3-8882844
03.03.2016 Yle
Tukholman poliisin mukaan maahanmuuttajien pakkautumista samoille alueille pitäisi välttää
https://yle.fi/uutiset/3-8713173

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #42

Lisätään vielä tämä Tukholman tapaus:

IL seuraa: Tukholman iskusta epäillystä terroristista oli jo aiemmin vinkattu turvallisuuspoliisille
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170407220009916...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Mitä enemmän toimitte propagandarobotteina sitä vieraantuneemmiksi tulette maalaisjärjestä ja suomalaisuudesta. Siitä vaan. Lahko mikä lahko.
Toisaalta on vaikea vakuuttaa ihmisiä siitä ettei ole donpassin uloke kun liittyy duginin aparaattiin. Halla-ahon luotettavuus on kyseenalainen. Puolustusministeri on nyt näennäisesti tai viime tipassa pelastanut luotettavuutensa hyppäämällä pois duginin aparaatista.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #45

Maalaisjärjestä on kysymys.

Ruotsi ja muutkin maat jotka ottaneet paljon maahanmuuttajia on ongelmissa.

Ruotsi tässä lähempänä hyvä malli maa mitä tapahtuu kun ottaa liikaa. Näissä maahanmuutto voittoisissa lähiöissä on suuria ongelmia. Minkä Poliisikin todennut siellä.

Suomessa ei vielä onneksi olla niin pitkällä mutta näkyvissä ongelmia jo itä Helsingin lähiössä.

P.S. Perussuomalaiset on puolue

Me vaan haluamme säilyttää Suomen lintukotona, ettei nämä Ruotsin ongelmat tulisi Suomeen ja lähiöömme poliisi uskaltaa joka tilanteessa.

Unohtamatta taloudellista näkökulmaa: meillä ei ole varaa elättää kaikkia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #47

Et edelleenkään ota huomioon että a. Kukaan ei kiellä etteikö maahanmuuttoon ja pakolaisaaltoon liittyisi ongelmia.
b. Kaikki tietävät että Ruotsissa ongelmiin tartutaan ja niitä torjotaan parhaan mukaan.
c. Suomalaisilla on paljon infolähteitä Ruotsista mm paljaat silmät.
Duginilaisen propagandan tunnistaa mm siitä että se ei suhteuta sanomaansa a, b ja c-kohtiin eikä muuhun suomispesifiseen kokemukseen. Siinä mielessä te olette räikeästi osa duginin internationaalia ettekä lainkaan isänmaallisia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #44

Asutko Tukholmassa, vai oletko kenties jotenkin ihastunut Ruotsiin, kun siellä olevat asiat niin kovasti kiinnostavat?

Persuilla on se ongelma, että kaikki muut asiat kiinostavat, paitsi tavallisen pienen köyhän Suomalaisen asia.

Oikeassa puolueessa olet, se käy selväksi, tottakai pikkupuolueitakin Suomessa tarvitaan.

Onnea ja menestystä, oppositio tarvitseekin räksyttäjiä, ei siellä mihinkään muuhun pysty.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #46

Nytkö haluat puhua Ruotsista :)

Ruotsi on varoittava esimerkki sitä mihin liian löysä maahanmuuttopolitiikka johtaa. Todellakin kiinnostaa, kun sieltä nähdään mitä ongelmia tulee jos päästää invaasion maahan.

Tavallisen suomalaisen köyhän asiat kiinnostaa. Jos maahantulijoille ei olisi suvakkien ansiosta piikki auki, niin jaettavaa riittäisi paremmin kantasuomalaisille, jotka muut puolueet on unohtanut ja haluavat vaan syytää rahat vieraan maan kansalaisille. Ei mitään järkeä.

Olen samaa mieltä on hyvä että on erilaisia puolueita jokainen voi valita mieleisensä. Maahanmuuttokriittiselle ja lintukotoa haluavalle perussuomalaiset on ainoa oikea puolue. Jäsenistö kun vielä äänesti parhaan johdon puolueelle niin syksyn mittaan kannatus nousee.

Katsotaan rauhassa mihin tulevaisuus vie perussuomalaiset.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #46

Petteri Ritala,

Olen alkanut vahvasti epäillä, että olet Perussuomalaisen puolueen salainen kannattaja, koska olet niin valtavan kiinnostunut sen asioista.

Kommenttisi viittaavat defenssimekanismien alitajuiseen käyttöön psyyken tasapainottamiseksi henkilökohtaisessa poliittisessa turbulenssissa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #46

P.R:"oppositio tarvitseekin räksyttäjiä,"

Olisit oivallinen ehdokas oppositioon.

PS Wikipedian mukaan mamut saavat määrällisesti enemmän toimeentulotukea kuin kantikset, sitä jaetaan pitemmän aikaa jne. OECD-maista "parhaiten" edustettuina, Turkki ja Viro. Afrikka ja Lähi-Itä toki keulii tässäkin asiassa.
Kenties selittää hieman joidenkin ihmisten näkemystä esim. Afrikan maista tulevaan maahanmuuttoon ja sen "tarpeellisuuteen" kansantaloutemme kasvattajana.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

#33 petteri Ritala

Petteri, entäs miten on kohdallasi tuo rakkauden välittyminen erästä ihmisryhmää kohtaan? Kannattaa katsoa peiliin yhden jos toisenkin kerran ennekuin ryhtyy moista kirjoittelemaan, eikä havaitse omia "rakkauden kohteitaan".

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Jari Kilpinen! Minua ihmetyttää, että kantasi junnaavat tänään paikallaan. Ja nuo monet linkit! Kuka jaksaa lukea niitä vanhoja uutisia? Ihmisen pitäisi ajatella omilla aivoillaan. Kenenkään täysjärkisen ei luulisi aivopeseytyvän niin, että seuraa Ruotsin maahantulleiden esimerkillä ja alkaa uskomaan, että meille tulee samoja ongelmia.

Kansainvaellukset ja ilmastokatastrofit ja jatkuva Eurooppaankin leviävä sotavarustelutarve on suuri ongelma - oikea pelote mielestäni. Mutta sittenkin Suomi selviää tästä maahanmuuttajamäärästä mikä meillä nyt on. Kannattaa ainakin yrittää. Tosin käsitykseni mukaan laatimassanne hallitusohjelmassa (maahantulleille) on elementtejä joilla haaskataan juuri suomalaisten verorahoja.

Tasapuolisuuden nimessä Suomesta voitaisiin tehdä tutustumismatka Ruotsiin. Teema on, että miten heidän yhteiskunnassaan maahantullut suorastaan mankeloidaan kielitaitoiseksi ja työtätekeviksi. Kokemukseni mukaan Norjaan ja Ruotsiin maahanmuuttaneet ovat hanakasti tarttuneet tähän oikeuteen. Ruotsin työpaikoissa on jatkuvati kotoutumisvaiheessa olevia ihmisiä pienemmällä korvauksella sillä työntekovaihe on aluksi kielen jatkokurssi ja "kaste" ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Asuin viime kesänä ruotsalaisen sairaanhoitajan kanssa. Vuoden 2015 kansainvaellus yllätti heidätkin. Hän ei valittanut koska Ruotsin maahanmuutto-ohjelma on testattu moneen kertaan. He esimerkiksi kartoittivat heti maahantulleista oppineet ja englanninkielitaitoiset. Tavoitteena oli hyödyntää heidät vaativan tason kielikoulutuksella nopeasti työelämään. Göteborgin tilanteesta hän antoi kuvan, että siellä olevat ongelmat tulevat Tanskan kautta: Huumeet, rikollisuus ja yritys pelotella ja horjuttaa yhteiskuntarauhaa.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kaikissa maissa on ongelmia, joissa otettu liikaa maahanmuuttajia ja heistä tulleet enemmistö joissain lähiöissä. Niitä on Saksassa, Ranskassa , Isossa Britanniassa, Belgiassa ja Tanskassa.

Niissä linkeissä näkyy nämä ongelmat, mitä on ruotsin maahanmuuttoenemmistöisissä lähiöissä. He, jotka haluavat, voivat siitä katsella millaista menoa niissä on.

Samat ongelmat kuten kaikissa muissakin maissa missä on tullut liikaa maahanmuuttajia. Suvakit yrittää peitellä ongelmia.
Suomessakin on jo Itä Helsingissä kasaantunut paljon maahanmuuttajia, jos sama tahti jatkuu myös samat ongelmat tulee kuin Ruotsissa ja muissa maissa tulleet.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/262101-tu...

Maahanmuuttajien kaupunginosista muutetaan nopeasti muualle
https://yle.fi/uutiset/3-5310602

Maahanmuutto keskittyy Helsingissä – kantasuomalaiset välttävät alueita
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002772586.html

Suosittelen sulle matkaa Rinkebyhyn, niin voit tehdä omia havaintoja, jos et usko mitä lehdissä on kirjoitettuna.

Ongelma on liian suuret maahanmuuttaja määrät ja tosiaan ei osaa Ruotsia eikä englantiakaan nämä ”moniosaajat” joita meillekin markkinointiin. Kuitenkin mukana on arabiaa osaavia ja ei luku- eikä kirjoitustaitoa eikä halua edes oppia kun saa vaan asunnon ja rahaa.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

No tottakai suuret maahanmuuttajamäärät ovat ongelma! Eiväthän sitä Perussuomalaiset ole keksineet vaan se on ilmiö jonka kanssa Eurooppa joutuu elämään.

En lähde Ringebyhyn erikseen mutta voit vinkata pelkureille muutkin alueet Ruotsissa minne ei kannata mennä töihin.

Olen ollut muistaakseni 15 eri kertaa töissä Ruotsissa ja Norjassa. Olen ollut paljon vaativimmissa tilanteissa töissä kuin yksittäiset katutaistelut. Ei ole ollut eikä tule olemaan minun asiani kieltäytyä työtehtävistä joihin työnantajani minut on lähettänyt. Pelkurit eivät tee näitä hommia eivätkä myöskään ne jotka pelaavat vähäosaisten ihmisyydellä.

Käsittääkseni Suomen viranomaiset ovat tehokkaasti torjuneet ne maahantulleet joilla ei ole oikeutta olla maassamme. Ei kai viranomaistoimintaa sentään lasketa Perussuomalaisten ansioksi?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Erinomaista että myönnät että maahantulijat on ongelma. Perussuomalaiset ovat sanoneet että se on ongelma ja haluttaisiin laittaa stoppiin tämä vyöry. EU tuomioistuinkin päätti että ensimmäinen EU valtio on vastuussa, joten voimme käännyttää kaikki Ruotsiin.

Tiedän että siellä on muitakin ongelma lähiöitä.

Suomen viranomaiset on osittain poistaneet maasta, mutta myöntäneet liian lepsusti oleskelulupia. Minulle on ihan sama kuka kerää kiitokset, kunhan maahan ei päästetä liikaa maahantulijoita ja säilytämme lintukotomme.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"No tottakai suuret maahanmuuttajamäärät ovat ongelma! Eiväthän sitä Perussuomalaiset ole keksineet vaan se on ilmiö jonka kanssa Eurooppa joutuu elämään."

Tarkoittaako enkeli-Pitkänen ettei eurooppalaiset pysty ratkaisemaan maahanmuutto-ongelmaa vai miksi pitää joutua elämään ongelmien kanssa.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

"Erinomaista, että myönnät että maahantulijat on ongelma."

No, älähän nyt näin vähästä kiittele Jari Kilpinen. Ongelma sinun kanssasi ainakin on, että et uskalla tulla ulos poterostasi keskustelemaan Suomen maahanmuuton jälkeisestä tilasta ja jo aiempien hallitusten linjauksista. Ne ovat mielestäni aivan normaaleja puheenaiheita kuten kaikki muutkin politiikan asiat. Sinä junnaat. Sessio kanssasi on päättynyt tällä kertaa tähän.

Jarmo Makkoselle: enkeli-Pitkänen? Jo toinen pirullinen haukkumanimi tänään! No, en ole kovin herkkä.

Niin kauan kuin ihminen, eritoten vallanpitäjät ovat vastuuttomia ja tuottavat aseita ja myyvät niitä niinkauan on ongelmia ja pelotetta. Puhe rauhasta olisi ajankohtaisempi kuin koskaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset