jariekilpinen Terävöitetään maahanmuuttopolitiikkaa! Säilytetään lintukotomme!

EU kaavailee tekstiviestivaroituksia terroristihyökkäyksistä

EU kaavailee tekstiviestivaroituksia terroristihyökkäyksistä

 

Ikävä kyllä Suomessa näistä ei olisi mitään hyötyä……

Sipilä, Presidentti, Hesari ja yle ihmetteleen vuorokauden onko kyseessä terrori-isku ja sittenkin puhutaan mieluummin puukotuksesta vaikka kaikki muut ymmärtävät kyseessä terrori-isku.

Jos Allāhu akbar huudetaan ja veitsien kanssa mesotaan niin se on aika selvää meille muille.

 

Suomessa kenties viikon päästä voisi lähettää viestin: kenties tapahtui terrorri-isku!

 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201709082200380690_ul.shtml?fb_action_ids=246556229199947&fb_action_types=og.comments

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Kerrohan Kilpinen, mitä se olisi muuttanut, jos mainitsemasi Sipilä, Tasavallan Presidentti ja Hesari olisivat alkaneet tasajalkaa hyppien huutaa Turun iskun olleen terroristisessa tarkoituksessa tehty teko heti sen tapahduttua?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Antaahan se hyvän kuvan hallituksesta, joka ei pysty myöntämään selvää asiaa. Vasta seuraavana päivänä.
Tämä tosiasioiden piilottelu ja puhutaan vihapuheesta niin kuin vihapuhe olisi päällimmäinen ongelma.

Ei myönnetä ongelmaa ja vielä sittenkin kun pakosti joudutaan myöntämään, niin siltikin puhutaan puukkoiskusta!

Päivän selviä asioita piilotetaan ja hyssytellään ja omien tarkoitusperien mukaan suurennellaan toisia.

Suurin osa suomalaisista osasi päätellä kun huudellaan "Allahu akbar" veitsellä mesotaan, että kyseessä terroriteko! Minkälainen hallitus miellä on kun ei yhtään maalaisjärkeä. Piilotellaan maahanmuuttajien rikoksia.

Samanlaista ongelmaa mediassa huomattiin YLE:llä ei ollut mitään ongelmaa puhua kaasuiskusta kun maahanmuuttajat poltti muovia mikrossa.
Terrori-iskun jälkeen lauantaina YLE kertoi että tarkistaa faktoja :) ennen kuin joutui myöntämään teon

Vantaalla somalipojan kertomukset uutisoitiin heti ilman mitään ongelmaa ja ilmeisesti näyttää että tästä tapauksesta ei jäänyt mitään käteen.

Vähä menee uskottavuus kun uutisointi on tätä luokkaa.

Kerros miten hätäviesti voidaan lähettää seuraavan päivänä kun tilanne toivottavasti jo ohi?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niin, näitä järjestelmiä on ollut suunnitteilla eri maissa vuosia. Vastoin kuin tässä esität, niin ne eivät ole erityisesti terrorismin liittyviä vaan mihin tahansa suureen vaaratilanteeseen kuten ydinvoimalaonnettomuus, myrkyllinen palo, myrsky jne. Toki myöskin terrori-isku kuuluu mukaan.

Päätökset asiasta tekisi Hätäkeskus kuten nykyisistäkin vaaratiedotteista. Mielellään olette vierittämässä poliitikoille ja hallitukselle kaiken vastuun, mutta nopeissa vaaratilanteissa tiedottamisen sekä ratkaisut tekevät viranomaiset Hätäkeskuksen johdolla eikä niissä kysellä maan johdolta mitään.

Olen muutama vuosi sitten ollut selvittämässä tällaisien järjestelmän kustannukset ja ne ovat varsin suuret. Hetkellinen suuren ihmisjoukon mobiililaitteiden paikannus sekä niihin tekstiviestin lähettäminen kuormittaa matkapuhelinverkkoja alueellisesti niin paljon, että on mahdollista tukkia se ja aiheuttaa siten myös merkittävää haittaa. Verkkojen kapasiteettia ei olla moiseen rakennettu - ilman tätä ongelmaa ko järjestelmä olisi varmaan jo monissa maissa ja kenties Suomessakin olemassa.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kyllä hallituksen avain ministerit halusi ottaa kantaa mutta eipä osanneet sanoa muutakuin vihapuheelle ei sijaa.

Luulisi että hallituksella olisi huoli suomalaisten turvallisuudesta, mutta turha luulo.

Toimenpiteitä millä estää tai vähentää terrorismin uhkaa

Mitä hallitus saa aikaan? Vihapuhe on pahasta paperi.

Kyllähän kaikki vihapuheen voi kieltää, mutta missä pihvi.

Tämä sitä samaa arvohöttöä, jota viljeltiin Jyväskylän kokouksen jälkeen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Näistä voi toki olla montaa mieltä, mutta akuutissa vaaratilanteessa tiedotus ja varoittaminen hoituu Hätäkeskuksen ohjaamana eikä hallituksen. Tekstiviestijärjestelmällä pyrttäisiin antamaan ohjeita ihmisille lähialueella, jotta lisäuhreilta vältyttäisiin.

Järjestelmän olisi tarkoitus suojella kansalaisia oli syntyvä vaaratilanne millainen vaan. Ilman muuta terrorismi on mukana, mutta yhtä lailla henki voi lähteä myrkkypilvessä tms.

Tätä on suunniteltu jo viitisen vuotta sitten, mutta vielä ei taida olla tarvittavaa rahoitusta löytynyt - en tiedä viimeisimmistä vaiheista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"ne eivät ole erityisesti terrorismin liittyviä vaan mihin tahansa suureen vaaratilanteeseen kuten ydinvoimalaonnettomuus"

Aivan näin, poliiseille jaetaan rynkyt että voivat ampua räjähtävää ydinvoimalaa. Linja-autoja parkkeerataan yleisötapahtumiin jotta kaikki pääsisivät nopeasti kotiin jos tulee myrkkyvuoto. Kuinka alas te vääristelyssänne voitte mennä?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kirjoitus koski tekstiviestijärjestelmää, ei rynnäkkökiväärejä.

Olen ollut arviomassa tekniseltä kannalta kahtakin järjestelmää, jolla tuo voitaisiin Suomeen toteuttaa ja käyttötilanteet olivat kuten kuvasin. Eivät pelkästään terrorismiin, mutta toki myös siihen.Näitä on suunniteltu useita vuosia, jotta oli vaaratilanne mikä vaan, niin voitaisiin välttää uhreja. Esimerkiksi kemikaalitehtaan kosahtaessa voidaan tuulen yms perusteella arvioida myrkkypilven suunta, jolloin rajataan kartalta alue sekä lähetetään heille ohjeet vaaratilateessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Terrorismi on ongelma Euroopassa ja Suomessakin ei kemikaalivuodot. Ihmevähättelyä ja ongelmien lakaisua maton alle taas vihreältä Kaistakorvelta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

En kuulu vihreisiin, ja vaikka kuuluisin niin sillä ei olisi asian kanssa tekemistä. Kuten jo monasti totesin olen ollut asian kanssa arvioimassa teknisiä toteutusmahdollisuuksia. Kun se ei riitä, niin katso vaikka EU:n tietoja valmistelevasta projektista.

"What would you do if a toxic gas cloud were released during an industrial accident in your area? How would you find out about the risks and how to respond, if necessary? EU-funded researchers have developed the foundations of a new multi-channel public warning system for natural and man-made disasters that could help save lives."

https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en/new...

Tsunami laittoi aikanaan näiden järjestelmien kehityksen käyntiin, Fukushima lisäsi sitä ja varmaan terroriteot ovat olleet lisäämässä tarvetta. Kemikaalivuodot eivät liene ongelma paitsi jos kunnon kojaus tapahtuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset