jariekilpinen Terävöitetään maahanmuuttopolitiikkaa! Säilytetään lintukotomme!

Suomi ei tarvitse 34 000 maahanmuuttajaa, muistakaa digitalisaatio!

On aivan turha perustella, että Suomi tarvitsee työvoimaa, sen takia maahanmuuttajia tarvitaan ja kilpaillaan kuka sanoo suurimman luvun mitä tarvitaan.

Pysähdytään hetkeksi.

 

Kun sanotaan Suomi tarvitsee 34 000 maahanmuuttajaa, niin pitäisi kerto samalla mihin alalle ja kenties yritykseen. Millaista kielitaitoa ja koulutusta tarvitaan?

 

Pohjola ja Nordea ilmoitti vähän aikaa sitten että digitalisaation vuoksi heiltä katoaa lähi vuosina tuhansia työpaikkoja. Varmaan myös muissa yrityksissä digitalisaatio voi vaikuttaa.

Kenties näistä voidaan uudellen kouluttaa toisiin tehtäviin. Varmasti helpompaa kun kieli sama ja kulttuuri on sama.

Onko nämä huomioitu?

 

Talouden ennustuksissa on yleensä huono tarkkuus, puhutaan vaikka bruttokansantuotteen kasvusta, seuraavalle vuodelle ennustus menee yleensä metsään, kuluvana vuonnakin korjataan ennustuksia moneen kertaan tänäkin vuonna syksyllä vielä korjattiin ennustusta tälle vuodelle.

 

Miten ihmeessä sitten maahanmuuttajien tarvetta osataan ennustaa?

 

Samanlaista ilmiötä oli vuonna 1989, että Suomesta loppuu työntekijät ja nyt pitää kiireesti haalia työntekijöitä. Kuinkas kävi tuli pahin lama vuosikymmeniin ja omaa väkeä työttöminä ja yrityksiä kaatui. Eipä loppunut työntekijät vaan työpaikat!

 

Eikö näistä ennustuksista ole opittu mitään?

 

Suomessa pitää osata kieli ja olla työperäinen maahanmuuttaja että on motivaatiota.

Muistetaan myös Espanjalaiset sairaanhoitajat, joita rahdattiin ja kalliisti koulutettiin. Kuinka monta on edelleen Suomessa?

 

 

Meillä kenties jonkun verran voidaan tarvita työntekijöitä, mutta ne ei löydy kyllä näistä maahantulijoista jotka dokumentit kadottaen tulee ja nuoria miehiä tai ainakin sanovat olevansa nuoria miehiä jopa lapsia. Nämä jotka tulee dokumentit kadottaen, niin on luku- ja kirjoitustaidottomia joukossa ja vain arabiaa osaavaa, näiden työllistäminen on haaste, sillä Suomessa ei ole sellaisia työpaikkoja paljoa missä kielitaidottomia voi olla ja osa tullut vaan elämään suomen hyväntahtoisuudella. Jos katsotaan työttömyys tilastoja niin näitä, joita tulee, on juuri enemmistö työttöminä. He jotka töissä suurin osa asiointitulkkeina ja muina maahanmuuttajapalveluissa, joten palvelevat maanmiehiä, jos ei olisi kielitaidottomia maahanmuuttajia ei tarvittaisi näitä työntekijöitäkään.

 

Työperäinen maahanmuutto on ihan eri asia ja näissä tapauksissa pitää olla työpaikka valmiina ja tultava työluvalla. Kuten Espanjalaisten sairaanhoitajien kokeilu opetti kovin montaa ei jää tänne työntekijäksi kun 5 vuotta kulunut, niin hyvä jos 1 jäänyt. Paljonko rahaa meni koulutuksiin ja tukeen mikä oli panos tuotos suhde. Olisi mukava tietää.

 

Tällä hetkellä on paljon omaa väkeä työttömänä. Meillä kenties tarvitaan hoitajia tulevaisuudessa kun väki vanhenee ja mielellään suomenkielistä, jotta vanhukset ymmärtävät hoitajiaan. Uskoisin että hoitajia saataisiin halvemmalla kuin kouluttamalla ulkomaalaisia, että nostetaan hoitajien palkkaa ja käytettäisiin yhtä paljon rahaa sekä palkkoihin että muuhun houkuttavuuteen hoitotyöhön, kuin käytettiin Espanjalaishoitajien kokeiluun, niin uskoisin että tulos olisi parempi.

 

 

Tästä joukosta jotka tulee dokumentit kadottaen, ei varmaan montaa hoitajaa tule, missä kenties meillä puutetta työväestä tulevaisuudessa.

 

Pitäisi ymmärtää ero näiden dokumentit kadottaen ja töihin tulevien maahanmuuttajien välillä. Suomelle tulee vain kustannuksia näistä maahantulijoista jotka tulee hyväksi käyttäen Eurooppalaista hyväuskoisuutta.

 

Me emme tarvitse 34 000 maahnmuuttajaa vaikka Musti ja Mirri -ketjun hallituksen puheenjohtaja niin väittää

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Mika-Sutinen-Suomi-tarvitsee-34-000-maahanmuuttajaa-vuosittain/1068311?pwbi=1ba66fdb59e8ab6e738245008323f88c

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Me emme tarvitse 34 000 maahnmuuttajaa vaikka Musti ja Mirri -ketjun hallituksen puheenjohtaja niin väittää."

Miksi se sitten sellaista väittää?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Sitä minäkin olen ihmetellyt. Ehkä hänellä ja/tai hänen sukulaisillaan on tiedossa hyvät tienestit turvapaikkabisneksessä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ehkä hänellä ja/tai hänen sukulaisillaan on tiedossa hyvät tienestit turvapaikkabisneksessä?"

Ehkäpä "Musti ja Mirri" onkin vain peiteorganisaatio tälle tuottoisalle "turvapaikkabisnekselle".

Väinö Hirvelä

Mäpä kerron sulle. Hyvesignalointi on jotain mitä liberaalit tai punavihreäkupla (rakkaalla lapsella on monta nimeä) tykkää harrastaa. Sen sijaan että auttaisivat vähäosaisia tai itse asiasas tekisivät yhtään mitään he tykkäävät julistaa kuinka moraalisia ja hyviä ihmisiä ovat lausumalla jotain varsin hölmöä ja älytöntä. Tämä ei mitenkään ollut edes älyttömimmästä päästä mitä näitä on tullut vastaan.

Jotenkin outoa, että noin älytön perustelematon heitto on saanut näin paljon huomiota aikaisekseen.
Muita esimerkkejä hyvesignaloinnista on esim. https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/finla... tai kun tasa-arvo valtuutettu puhuu,että pojat varmaan pelleilevät vastauksissa kun tuli julki tutkimus, että pojat kärsivät enemmän seksuaalista häirintää työntekijöitä koulussa.

Näissä kaikissa kolmessa tapauksessa on kyse feminististen arvojen julistamisesta. Ja oi voi kun on heti hyvä ihminen! tai ainakin luulee olevansa ;)

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Tottakai digitalisaatio, ja sitä ennen automaatio ja koneellistuminen, vievät työpaikkoja. Suomessa 100 vuotta sitten maa- ja metsätaloudesta sai ansionsa 3/4 väestöstä, nyt jokunen prosentti. Miljoonia työpaikkoja siis on 'hävinnyt', kuitenkin hyvinvointi sen kun kasvaa.

Se, mikä Suomea ei aiemmin ole uhannut, on väestön vanheneminen. Kun syntyvyys on ollut alhainen (mikä on sinänsä hyvä asia), jää huoltosuhteemme korkeaksi suurten ikäluokkien saavuttaessa rollaattori-iän, ilman työperäistä maahanmuuttoa.

Toni Rintala

Väestön vanheneminen? Varakkaat vanhukset on jo muuttaneet Espanjaan ja Floridaan. Viimeisen 10 vuoden aikana pois muuttaneita on luokkaa 60.000. Vähintään. Viime vuosina on yli 10.000 lähtenyt joka vuosi. Ei tänne jää kuin köyhät.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eikös ne tule sitten tänne takaisin sieltä Espanjasta, kun se hoitovihe alkaa. Yhteiskunnan kulut ei vähene vaikka ne tuhlaa eläkkeensä siellä etelässä ja työllistävät siellä porukkaa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #7

Mä luulisin, että ne jää sinne hoidettavaksi ja Suomelle lähetetään lasku. Espanjassa on paljon suomalaisia hoitajia vanhustenkodeissa. Hoito saattaa olla jopa laadukkaampaa! Ei vanhusten tarvitse tänne tulla takaisin.

Mutta ihan auvoista ei aina sielläkään ole:
http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/67930-tosi-e...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

Tuossa jutussa sanottiin että siellä aurinkorannoilla elelee jopa 20 000 suomalaista eläkeläistä.

Eipä siinä mitään. Onhan se mukavaa jos saavat eläkeläiset viettää aikaansa millaisessa ympäristössä itse haluavat.

Tuli vain mieleeni että kyllähän noilla eläkeläisillä on varmaan paremmat eläkkeet kuin suomesta turvapaikkaa hakeneilta pakolaisilta.

Ne eläkeläiset jotka siellä etelässä elää ovat eläkkeensä ansainneet tekemällä töitä Suomessa. Nyt he kuitenkin kantavat rahansa sinne kauas ja ne hyödyttää siellä sikäläistä elinkeinoelämää.

Pakolaiset eivät ole tietenkään mitään Suomessa ansainneet, mutta kyllä kai ne ne pienet avustuksensa käyttää Suomessa sentään. Voi olla että käyttävät täällä jopa vanhoja säästöjään, jotka on pantu sukanvarteen siellä mistä ovat olosuhteita karkuun lähteneet.

Onhan se tietenkin hyvä jos suomalaiset vanhukset työllistävät hoitohenkilökuntaa jossain Espanjassa. Siellähän on paljon työvoimaa vapaana, kuten Suomessa, mutta löytyykö sieltäkään niin paljon sellaisia jotka olisivat soveliaita ja halukkaita palvelemaan vieraita vanhuksia. Espanjalaisethan hoitaa yleensä omat vanhuksensa omissa kodeissaan kuulemma, eikä hoitolaitoksissa, kuten meillä.

Parempihan kuitenkin olisi jos Suomen vanhukset hoidettaisiin Suomessa, tulisi siitä ainakin hoitobisnestä porukalle, eikä sekään niin paha olisi jos työntekijät tuodaan muualta.

-------------------

Mitä turvapaikanhakijoihin tulee, niin se kiintiöiden mukainen wirallinen määrä joka niitä otetaan, mahtuu kyllä meidän yhteiskuntaamme. Osa sitten työllistyy joskus aikanaan, osa ilmeisesti ei koskaan. Eivät kaikki suomalaisetkaan koskaan työllisty.

Jotain pitäisi tietenkin tehdä sille ettei tuollainen taannoinen kansainvaellus pääsisi uusiutumaan, sillä sitä ei meidän yhteiskuntamme kestä taloudellisesti, eikä näköjään muutenkaan, ihmiset hermostuu.

Käyttäjän PaavoArffman kuva
Paavo Arffman

Kahdeksankymmentä luvulla oli valtava rummutus maahanmuuton pakollisuudesta.... "AIVAN VALTAVA TYÖVOIMAPULA OLI TULOSSA" ?? Kuuntelin radiota työpaikalla ja joka puolentunnin jälkee aivopesu alkoi taas... "Orjia" piti saada nopeasti ja paljon, muuten hukka perii...! Me SMP: läiset oltiin tulilinjalla kun emme olleet samaa mieltä asiasta ja saimme järjen voiton. Ei tullut pulaa, päin vastoin työttömiä oli 500 000 ,joille olisi pitänyt saada työtä... Tilanne on samanmallinen, nopeat työelämän muutokset tarvitsee nyt nopeita toimia. Koulutus ja kisällioppiminen tulee kohdistaa Suomalaisiin ja työttömyys 4%:n. Se riittää, sillä rahalla millä nyt näitä maahantunkeutuneita hyysätään pystytään kouluttamaan tämä osa mitä tarvitaan. Työ- ja tekijä ei aina kohtaa ja silloin otetaan jo valmiiksi koulutettuja työ peräisiä muuttajia ulkomailta ja VAIN jos työpaikkka ja asunto on valmiina.
Kerrotaan että meillä on yli 40 000 ulkomaalaista jo nyt pelkästään rakennustyömailla. Sesonkityöläisiä mm. marjan poiminnassa ym. 15 000 , niin jos näissä töissä olisi Suomalaiset, niin ne miljoonat pyörittäisi elinkeino elämää. Kun lasketaan kaikki ulkomaalaiset tekijät, niin ei varmaan 100 000 ole kaukana vuositasolla. Eurooppa yrittää saada halpatyövoimaa täysin vieraasta kultuureista ja oloista, mutta se kusee omaan pesään, koska nämä tekijät suurimmaksi osaksi ei ole tullut tänne raatamaan Euroopalle rikkauksia, vaan heillä on aivan eri tavoitteet .....

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"jää huoltosuhteemme korkeaksi suurten ikäluokkien saavuttaessa rollaattori-iän, ilman työperäistä maahanmuuttoa."

Huoltosuhteeseen työperäinen maahanmuutto vaikuttaa vain kielteisesti koska työpaikkoja ei olle omillekaan työttömille.

Harri Ikonen

Työperäinen maahanmuutto tarkoittaa käsittääkseni sitä, että tulijalla on jo työnantaja ja työpaikka valmiina maahan saapuessaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"työpaikkoja ei olle omillekaan työttömille."

Työtä kyllä olisi, mutta ei työpaikkoja.

Veronmaksajat eivät tule hyväksymään sitä että suomalaisille maksetaan vanhusten hoidosta nykyistä enemmän, jotta saataisiin hoitajia kaikille huonokuntoisille vanhuksille.

Julkisen palvelun kulut ovat jo nyt ylisuuret ja ne tulee kasvamaan kun soten yhteydessä palvelut yksityistetään ja kokoomuspolitikkojen kaverit, hoitoalan bisnesmiehet, siirtävät voittojaan veroparatiiseihin.

Veikkaan että vaikka miten inhoaisitte ulkomaalaisia, käy kuitenkin niin, että teitäkin vanhana passaa sänkyyn joku eksoottisen näköinen ulkomaanelävä joka ei osaa puhua suomea, ei kirjakieltä eikä puhekieltä eikä mitään murretta.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Veikkaan että vaikka miten inhoaisitte ulkomaalaisia, käy kuitenkin niin, että teitäkin vanhana passaa sänkyyn joku eksoottisen näköinen ulkomaanelävä joka ei osaa puhua suomea, ei kirjakieltä eikä puhekieltä eikä mitään murretta."

Eutanasialaki äkkiä voimaan!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomi tarvitsee valtavan määrän uusia yksityisrahoitteisia työpaikkoja, jotta edes nykyinen elintaso voitaisiin pitää yllä kohtuudella saati sitten vastata tulevaisuuden haasteisiin väestön ikääntyessä.

Kyllä siinä tarvitaan jatkossa työperäistä maahanmuuttoakin, jos nyt yleensä monikaan koulutettu tekijä olisi ehdoin tahdoin korkean verotuksen ja huonon ostovoiman Suomeen työn takia sitoutumssa. Useimmat lähtevät takaisin koettuaan kaamoskauden tai kaksi mörököllien parissa.

PS. Suomen taloudellisen huoltosuhteen ennusteet ovat maailma kurjimmat yhdessä Japanin ja Kreikan ohella.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Rakennuksilla ja telakoilla on paljon jo joukkoa, jotka eivät juuri veroja maksa. Nykyinen systeemi kyllä täytyy muuttaa. Verot alas ja omavastuu. Tämä lienee tulevaisuus. Sosiaaliturvan perässä muuttaminenkin ratkeaa samalla. Saapuvat tekevät töitä ja jos töitä ei ole, niin soppajono.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Verot alas ja omavastuu."

Se onnistuu niiden kohdalla jotka on työelämänsä alussa. Maksavat sitten vapaaehtoisella pohjalla niitä työeläkemaksuja ja sairasvakuutusmaksua ..... jos maksavat.

Niiden kohdalla jotka ovat maksunsa maksaneet ei voida lakia muuttaa, vaan pitää mennä vanhan lain puitteissa hamaan loppuun asti, joko kielitaitoisella tutunnäköisellä tai kielitaidottomalla ja eksoottisen näköisellä hoitoporukalla.

Miten se lakiin perustumaton sairasvakuutus ja eläkevakuutusjärjestelmä sitten toimisi?

Olisiko se sitten niin että se mitä on itse ennättänyt säästämään on sitten käytössä ja kun se on loppu, laitetaan sitten pihalle sairaalasta tai hoitokodista?

Aika julma tulevaisuudennäkymä.

Tähän mennessä on sentään huolehdittu kaikista. Niistäkin huolehditaan jotka ei ole koskaan mitään töitä tehneet, eikä mitään veroja tai vakuutusmaksuja maksaneet. Ihan niillä töissä käyvien rahoilla niistä kaikista on huolehdittu ja on vielä pärjätty siinä ohessa. Rikkaat on rikastuneet siitäkin huolimatta että ovat joutuneet maksamaan veroja enemmän kuin vähemmän rikkaat.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #13

Satojatuhansia halpatyöntekijöitä kyllä romuttaa tämän nykyisen systeemin. Onko sitte hyvä vai huono asia?

34000 vuodessa on sitten 100 000 kolmessa vuodessa. Ennestään meillä on töitä vailla 600 000 työikäistä.

Toni Rintala

Työperäistä maahanmuuttoa ei vastusta kukaan. Meillähän on jo useita kymmeniä tuhansia ulkomaalaisia töissä ja työkeikalla täällä. Ongelma on tietysti se, että he tekevät työs halvemmalla, koska pärjäävät pienemällä palkalla.

Väestön ikääntyminen pian hidastuu, kun suuret ikäluokat alkaa olla maan alla. Ainakin ne ovat jo eläkkeellä.
Ja pitää muistaa, että näistä "suurista" ikäluokista moni muutti ulkomaille, eli Suomeen ei jäänyt sen enempää kuin "normaaleissa" ikäluokissakaan.
Lisäksi lapsikuolleisuus oli paljon suurempi, eli harvemmat eli edes aikuiseksi kuin mitä nykyään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ja pitää muistaa, että näistä "suurista" ikäluokista moni muutti ulkomaille, eli Suomeen ei jäänyt sen enempää kuin "normaaleissa" ikäluokissakaan."

Joo, hyvin suuri osa suurista ikäluokista elää nyt Ruotsissa tai muualla eläkepäiviään.

Suomen sotasankarit siittivät sodasta palattuaan vapaata maata asuttamaan suuren ikäluokan, joka sitten menikin ulkomaille leipäänsä tienaamaan. Itsenäinen Suomi, jonka heidän isänsä verellään lunastivat, ei kelvannutkaan, tai ei tarjonnut yhtä paljon kuin vieraat maat.

No, minäkin olen suurta ikäluokkaa, mutta poikkeuksellisesti olen Suomeen varsin tyytyväinen, enkä muuttaisi minnekään edes nyt eläkepäivinänikään, en ainakaan mihinkään kuumaan paikkaan. Nytkin syksyllä tuntuu ihan siltä että ilmasto on täällä oikein hyvä ja sopiva.

Pimeys on kyllä vähän kurjaa kun sitä jatkuu niin pitkään. Talven pimeyttä helpottaa jos lunta tulee välillä ja ainahan voi välillä piipahtaa etelän aurinkoon, ei toki mihinkään kuumaan paikkaan, mutta valoisaan paikkaan. :)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Venäjältä olisi tulossa vaikka pari miljoonaa koulutettua ja pystyvää ihmistä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Varmaan tarvitaan väkeä, joo. Työllistettäisiin nyt ensiksi jo olemassa olevat resurssit, ennenkuin lisäväestä hihkutaan. Oma, koulutettu nuoriso on duunia vailla ja työttömyys pysyy edelleen korkealla tasolla.

Lisäksi nämä pakolaisstatuksella maahantulleet ja maahan pysyvästi ankkuroituneet ovat lähes ehtymätön ja käyttämätön reservi. Integroitumisen myötä tilanne varmaan aikanaan muuttuu paremmaksi, mutta se integroitumisaika on sukupolvien mittainen. Esim. -90 luvulla maahantulleet Somaliasta ovat edelleen huonosti työllistyviä. Osasta saapuneista on tullut yhteiskunnan varoilla pitkäaikaisesti eläviä, kuten jokainen oikein hyvin tietää. Velvollisuuksia näillä tulijoilla ei tietenkään ole, mutta velvotteita elättämiseen kyllä löytyy. Ei tällaista turhaa ja jatkuvaa kustannuskuormaa tietenkään minkään yhteiskunnan tarvisisi sietää, edes humaanisuuden nimissä.

Ohessa kustannuksista ja integroitumisest hieman tutkimustietoa

http://www.suomenperusta.fi/maahanmuutot-tutkimus-...

Ja btw. Venäjällä, Pietarissa ja Moskovassa on satoja tuhansia katulapsia, ilman asuntoa ja ihan oikeassa hädässä. Miksei Sipilä ole näille kotiaan tarjoamassa ? Lapsiahan Suomessa kuulemma tarvitaan.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Musti ja Mirri ei suinkaan esittänyt, että Suomeen pitäisi saada vuosittain 34 000 maahanmuuttajaa, vaan että "Suomen kansantalous edellyttää, että työelämään saadaan vuosittain 34 000 maahanmuuttajaa".

Jos Suomeen otettaisiin vain 34 000 maahanmuuttajaa vuosittain, olisi työelämään siirtyvien määrä oleellisesti tuosta numerosta poikkeava. Ehkä hän tarkoitti, että emme ottaisi yhtään uutta maahanmuuttajaa, vaan työllistäisimme jo nykyisin Suomessa asuvia 34 000 vuosivauhdilla?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset