jariekilpinen Terävöitetään maahanmuuttopolitiikkaa! Säilytetään lintukotomme!

AY pomot sahaavat omaa oksaansa - Hävyttömät palkankorotukset!

Missä on nolla linja?

 

 

Hävytöntä. AY pomot rohmuavat jättikorotukset. Kuinka monta % omaan suuhun ja kuinka monta % jäsenistölle?

 

Ei mitään järkeä nostaa jo huippu hyvää palkkaa yli 9 000 eur:sta 14 900 euroon! 0 linja sopisi paljon paremmin näille AY pomoille. Jäsenet ei pienistä palkoistaan maksa jäsenmaksuja että AY pomot voi elää leveästi!

 

Muistetaan vielä että AY pomot ovat useiden yrityksen hallituksissa rohmuamassa lisää!

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711262200560879_pi.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Joo, onhan tuo mielenkiintoinen asetelma, duunari saa muutaman prosentin lisän monen vuoden jälkeen ja ay-pomo yli 60 prosenttia. Kumman työ on merkityksellisempää? Itse kallistuisin duunarin kannalle.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kateus vie kalatkin järvestä. Samaa luokkaa "korotus" kuin kok ex-kansanedustajan työttömyyskorvaus ,verovaroista.Vaikka työskentelee samaan aikaan Mehiläisellä ja saa tuloja.
AY-pomon rahat ei ole verovaroista ja ne naukuvat eniten niistä jotka ei maksa AY jäsenmaksuja.Vaan on muiden siivellä kun palkankorotuksista sovitaan.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Hienoa, Marja-Liisa! Tajusin juuri, että minun puolestani voisivat maksaa vaikka 100.000,- viikossa Riku Aallolle. Sehän on ainoa keino saada edes jotain verotuloja ammattiyhdistysliikkeeltä. Hyvä, Maikku, kun aloit puhua veroista!

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Totta, että "rikkaita" ja hyvin toimeentulevia pitäisi olla enemmän, sillä ehdolla, että tulot tulevat muualta kuin veronmaksajilta.

Mutta. En haluaisi olla ilonpilaaja. Ay-liike saa huomattavat osingot Kojamolta (ent. VVO) verottomana. Kun ay-liikkeen menot kasvavat, pitää saada enemmän osinkoja. Se tietää sitten sitä, että Kojamon on korotettava vuokria. Vuokrien korotus tietää sitä, että valtio maksaa enemmän asumistukia.

Taisi olla viime vuonna kun Stubb oli jossain pitämässä esitelmän ja sai siitä muistaakseni kymppitonnin palkkion. Sitä paheksuttiin palkkion suuruuden takia. Mutta eikö olisi hyvä, että jokainen kansanedustaja kävisi kuukausittain pitämässä esitelmän ja saisi siitä kymppitonnin? Siitä valtio saisi verotuloja ja kansanedustajatkin tekisivät jotain hyödyllistä. Tämä tietysti sillä edellytyksellä, että palkkio ei tulisi yhteiskunnalta, mieluummin vielä ulkomailta,

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #4

VVO? Entä nuorisosäätiön rahat? Entä SRK vuokratulot? Entä vapailtamarkkinoilta vuokratulot ? Katsoppa ensin kuinka paljon täällä on vuokra-asuntoja ja paljonko niistä on VVO ja paljon muilla.

Entä MTK-"AY" johtajien palkat? Vertaileppa noita ja "AY"-EK johtajien palkkoja.
(Taitaa verovaroista mennä tukiaisia noille tahoille enemmän kuin palkansaajien etuja ajaville?)
Ikiomat ministeritkin hallituksessa kummllakin ajamassa leikkauksia vain palkansaajille.)

Kun porvarienemmistö on ollut -87 lähtien niin olisiko nuo yleishyödyllisten säätiöiden vuokratulojen ehdot laatinut edm?
Vai miksi SPR,SRK,Attedolla,Nuorisosäätiölläkin se on sallittua sama kuin VVO?

Tasaisin väliajoin nousee aina VVO propakandana esiin miksi? Porvaripuolueiden kannatuksen laskujenko takia?

AY kun sopii tasokorotukset,työehdot,eläkkeet saa ne kaikki jopa porvaritkin. Noiden sopimusten myötä nousee Kelan-etuudetkin ja eläkkeet joita saa kaikki .
Vai kuvitteliko joku että EK/ja porvarihallitukset ne hyvän hyvyttään antavat kansalle?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Pari kaveria siirtyi juuri ytk:n. Syynä oli tämä härski omuen taskijen täyttäminen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

"Hyvä" sehän on kokoomuksen yritysjohtajan tarkoituskin kun perusti Loimaan-kassan/YTK.
Nyt neuvottelee EK/häkämies,Vartiainen ja Sipilä YTK "eduista"!
Paljon tuli "säästettyä" jäsenmaksuissa kun edm.tuikkas Kikysopimuksen,leikkaukset ja veroluonteisten maksujen korotukset?

YTK 360 000 voima oli pois palkansaajien osalta neuvottelupöydissä.
Ilmankos isollaikäpolvella ei ollut koskaan kikyjä eikä ilmaistöitä 9e/pv. Me ymmärsimme sen että porukalla saa enemmän aikaiseksi.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen Vastaus kommenttiin #7

Ammattiliitto ja työttömyyskassa ovat ihan erillisiä organisaatioita. Ei esim. PAM:in työttömyyskassalla ole mitään yhteyttä TES-neuvotteluihin tai liiton toimintaan. Tai ei ainakaan pitäisi olla. Finanssivalvonnan pitäisi juuri valvoa, ettei mitään taloudellisia yhteyksiä ole em. välillä. Osittain on varmaan liittojen omaa syytä, kun eivät ole hyväksyneet jäseniä pelkästään työttömyyskassaan. Kassa vakuuttaa jäsenet työttömyyden varalta. Samalla tavalla kuin vakuutusyhtiö antaa liikennevakuutuksen autoon. Liikennevakuutuksesta ei korvata talon palovahinkoja.

On varsin suuri joukko työntekijöitä, joilla ei ole edes sellaista ammattiliittoa johon voisi liittyä. Joitakin henkilöitä saattaa ärsyttää ay-liikkeen sidonnaisuus puolueisiin, eivätkä sen takia liity liitton.

Mitä sitten tulee Riku Aallon palkkaan, niin kokonaisuuden kannalta on ihan yhdentekevää saako hän 10, 15 tai 20 tuhatta euroa kuukaudessa. Se ei liittoa hetkauta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #8

Miksi hallitus pystyy puuttumaan ansiosidonnaisiin työttömyystukiin? Eikä AY ole siihen valtaa? Siksi kun valtio maksaa työmarkkinatuen verran osan siitä.
(jonka se maksaisi vaikkei kuuluisi liittoonkaan)
Se kun pitäisi kuulua kaikille .Meneehän joka tilistä työttömyysvakuutusmaksu kaikilta ,lailla minkä eduskunta on tehnyt .
Kepu,kok -03-19.

23.02.2015
KL
Ansiosidonnainen työttömyysturva kuuluu kaikille.
Monelta saattoi jäädä huomaamatta julkinen keskustelu siitä, että kaikki palkansaajat saisivat ansiosidonnaisen työttömyysturvan.

Moni luulee, että ammattiliitot kustantavat ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan. Näin ei ole.

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan maksajina ovat
-työnantajat 40 prosentilla ja
-valtio yli 50 prosentilla.
-Kaikki palkansaajat osallistuvat myös ansiosidonnaisen maksuun: työnantaja pidättää sen palkasta ja tilittää eteenpäin.

Ei kai "epäselvää" miksi tuo taho ei halua maksaa sitä kaikille 90% osuudella?
Mutta saadaanhan tuokin näyttämään AY -liittojen syyksi.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen Vastaus kommenttiin #9

Hallitus ja eduskunta pystyvät muuttamaan lainsäädäntöä toimivaltansa puitteissa. Mm. työttömyysturva perustuu lainsäädäntöön.

Samalla tuohon kommenttiin 6. liittyen. Olen samaa mieltä, että järjestöjen ja säätiöiden liiketoiminta pitäisi olla verotettua samalla tavalla kuin yhtiöidenkin. Samoin työntekijä- ja työnantajaliittojen jäsenmaksujen verovähennyskelpoisuus pitäisi poistaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset