jariekilpinen Terävöitetään maahanmuuttopolitiikkaa! Säilytetään lintukotomme!

Sauli muistatko Laki rajavartiolain muuttamisesta 2014?

Tässä laissa selvästi sanotaan rajojen sulkeminen, olet siis hyväksynyt lain mutta et ole ymmärtänyt mitä se tarkoittaa?

Kun puhutaan rajat kiinni,  kaikki ymmärtää että kyse on rajojen laittamisesta kiinni näiltä elintasopakolaisilta ja jotka tulevat ilman matkustusasiakirjoja. Turvallisista maista tulevat turvapaikanhakijat voi käännyttää takaisin Ruotsiin.

Meidän ei pidä olla hölmöjä. Ei Ruotsin tielle. Pelastetaan lähiömme.

Saksa ja Ranska haluavat terroriuhan vuoksi lisätä tarkastuksia 4 vuoteen

https://www.theguardian.com/world/2017/sep/15/france-and-germany-seek-to-extend-limit-on-schengen-zone-suspension?CMP=twt_gu

 

Puhutaan siis rajatarkastuksista, mitä muutkin Euroopan sivistysmaat tekevät.

 

 

 

Sauli olet vahvistanut Rajavartiolain vuonna 2014

 

 

Annettu Helsingissä 19 päivänä syyskuuta 2014

Laki

rajavartiolain muuttamisesta

15 §

Rajavalvonnan väliaikainen palauttaminen sisärajoille

Schengenin rajasäännöstön III osaston 2 luvussa tarkoitetusta rajavalvonnan väliaikaisesta palauttamisesta sisärajoille päättää valtioneuvosto. Jos yleiseen järjestykseen, sisäiseen turvallisuuteen tai kansanterveyteen kohdistuva uhka kuitenkin edellyttää asiassa välittömiä toimia, sisäministeriö päättää tarvittavista toimenpiteistä, kunnes valtioneuvosto ratkaisee asian.

Valtioneuvoston asetuksella säädetään tarkemmin rajavalvonnan palauttamista sisärajoille koskevan asian käsittelemisestä viipymättä poliisin, Tullin ja rajavartiolaitoksen kesken sekä ilmoitusten ja selvitysten toimittamisesta ja neuvotteluiden käymisestä.

16 §

Rajanylityspaikan väliaikainen sulkeminen

 

Valtioneuvosto voi päättää rajanylityspaikan sulkemisesta määräajaksi tai toistaiseksi, jos sulkeminen on välttämätöntä vakavan yleiselle järjestykselle, kansalliselle turvallisuudelle tai kansanterveydelle aiheutuvan uhan torjumiseksi. Sisäministeriö päättää tarvittavista välittömistä toimenpiteistä, kunnes valtioneuvosto ratkaisee asian.

 

Laki  rajavartiolain muuttamisesta

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20140749

 

https://www.nykysuomi.com/2018/01/22/valehtelivatko-lahes-kaikki-presidenttiehdokkaat-tentissa-maahanmuutosta/

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Suomi on hyväntahtoinen ja sinisilmäinen hölmömaa ollut jo pidemmän aikaa. Kts. blogini: http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249486...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

"Me emme voi sulkea rajojamme, koska sulkeutuisimme itse"!
Kenen sanoma tyhmyys? Aivan oikein, Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön pian Turun terrori-iskun jälkeen. Seniili dementiaa sairastava vanha mies. Joutaa vaihtoon.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Perustuslakiuudistuksen myötä Tasavallan presidentiltä vietiin aikanaan tärkeät valtaoikeudet. Hänestä tehtiin ennen kaikkea arvojohtaja, jolla ei ole juuri paljoa konkreettista päätäntävaltaa jäljellä verrattuna siihen, mitä oli vanhan perustuslain aikaan.
Nikulan komitea valmisteli perustuslain uudistuksen nykyiseen muotoonsa ja se tuli voimaan 1. maaliskuuta vuonna 2000. Silloin ei nähty ”metsää puilta”, vaan katsottiin pelkkiä puita. Tasavallan presidentin valtaoikeuksien rajoittamisella tehtiin suuri ja kauaskantoinen virhe. Tästä esimerkkinä:

”Tasavallan presidentti voi pääministerin perustellusta aloitteesta ja eduskuntaryhmiä kuultuaan sekä eduskunnan ollessa koolla määrätä ennenaikaiset eduskuntavaalit toimitettavaksi. Eduskunta päättää tämän jälkeen, milloin se ennen vaalien toimittamista lopettaa työskentelynsä”(Suomen perustuslaki 3. luku 26 § 1. momentti).

On hyvä, että blogisti tuo esille tämän Rajavartiolain. Siinä kannattaa huomioida se, että valtioneuvosto on se elin, joka päättää asiasta. Kuten laki sanoo ”…rajavalvonnan väliaikaisesta palauttamisesta sisärajoille päättää valtioneuvosto.” Presidentillä ei ole siihen päätäntävaltaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Prsidentin tehtäviin kuuluu lakien hyväksyminen sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan merkittävissä ja laajakantoisissa asioissa ja niiden käsittelemisessä yhdessä valiokunnan ja/tai valtioneuvoston kanssa. Tarkemmin tuosta kerrotaan presidentin kanslian nettisivuilla näin;

"Merkittävissä ja laajakantoisissa asioissa myötävaikutus voi edellyttää keskustelua koko valtioneuvoston kanssa, mutta pääsääntöisesti riittää asian käsittely ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän ministerivaliokunnan ja tasavallan presidentin yhteisessä kokouksessa tai yhteydenpito pääministeriin ja/tai asianomaiseen ministeriin - useimmissa tapauksissa ulkoasiainministeriin."
http://www.tpk.fi/Public/default.aspx?nodeid=44822

Mikä on perustuslain mukaan eriskummallista on presidentin tehtäviin määrätty kuuluvan lakien vahvistaminen. Tämä mielestäni kertoo siitä, että presidentillä on näin valtaa kaikkeen lainsäädäntöön. Miksi vaalikeskusteluissa annetaan sellaista kuvaa ettei presidentillä olisi sananvaltaa muuhun kuin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan? Noinhan ei todellisuudessa ole.

"Eduskunnan hyväksymä laki on esiteltävä tasavallan presidentin vahvistettavaksi. Presidentin on päätettävä lain vahvistamisesta kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun laki on toimitettu vahvistettavaksi. Presidentti voi hankkia laista lausunnon korkeimmalta oikeudelta tai korkeimmalta hallinto-oikeudelta ennen vahvistamista."
http://www.tpk.fi/Public/default.aspx?nodeid=44821...

Sauli Niinistö ja kaikki muut ehdokkaat Laura Huhtasaarta lukuunottamatta puhuivat vastoin parempaa tietoa Tornion rajan rajavalvonnan käyttöön ottamisesta, ettei se olisi ollut mahdollista ja ettei presidentti voi rajavalvontaan vaikuttaa. Miksi sitten tehtäviin kuuluvaksi on säädetty maan sisäisen turvallisuuden kuuluminen? Eikö sisäinen turvallisuus kuulukaan turvallisuuspolitiikkaan?

Presidentin tehtävät tulisi uudistettaa käsittämään laajemmin lähellä arvopolitiikkaan kuuluviin tehtäviinkin. Näihin voitanee lukea sosiaaliasiat jne.

Juha Hämäläinen

Presidenttimme Niinistö oli 90-luvun alussa kansanedustaja ja hän varoitti julkisesti hyväksymästä EUn lainsäädäntöä omamme ylittäväksi. Tai hän ainakin vastusti maamme itsenäisyyden pettäneen Koiviston linjaa, jossa alistuttiin etukäteen silloisen EYn lakeihin edes tietämättä mitä niissä tuli lukemaan.

Nyt sitten leikimme EUn ytimessä oloa, vaikka meillä on vain 1,7% äänivalta EUn parlamentissa eli ei yhtikäs mitään valtaa.

Koska EUn valta ylittää Suomen rajavartiointiakin koskevan lain niin väki on laskettava maahan taikasanalla pakolainen. EU pitää huolen Schengen-sopimuksella, että luvattomatkin muuttajat voivat vapaasti seilata pitkin EUta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset