jariekilpinen Terävöitetään maahanmuuttopolitiikkaa! Säilytetään lintukotomme!

Kreikkaa yritetään pelastetaan, mutta väärin Euromaiden piikkiin

Vain Euromaat olivat talkoissa mukana. Sanottiin että olisi mennyt talous sekaisin, mutta olisihan se mennyt yhtähyvin Ruotsissa.

 

Pankkien ja muiden luottoja myöntäneiden olisi kuulunut kärsiä tappiot. He myönsivät lainoja suurilla koroilla ja saivat ruhtinaalliset voitot, mutta riskit kantoivat Euromaat ja maailman pankki.

 

Tämä ei ole hyvää vapaata kilpailua, voitot itselle ja riskit siirretään veronmaksajille.

 

Jokaisen maan olisi pitänyt turvata vain omat pankkinsa. Valtioiden olisi pitänyt ottaa vastineeksi osakepääomaa, kun pelastaa konkurssilta. Samaten myönnettyjen tuet pitää saada takaisin ennen kuin pankki voisi jakaa osinkoja.

 

Suomessakin tehtiin hölmöys, että tuettiin pankkeja 1990-luvun lamassa, mutta ei otettu itselle määräysvaltaa ja että jokainen euro olisi ollut maksettava takaisin korkoineen ennenkuin voisi maksaa osinkoja. Valtiolle olisi kuulunut myös osuus osakepääomasta.

 

Nyt pankit pääsivät nopeasti jaloilleen ja lainottamien yritysten sosialisoimisen johdosta. Tässäkin veronmaksajat kärsivät ja ne velalliset, joiden yritys pilkka hinnalla myytiin, kun yritykset pakotettiin konkurssiin.

 

Tämän takia yhteisvastuukaan ei ole hyvä pankkiasioissa, vaan jokainen valtion pitää olla vastuussa omista pankeista ja tukea vain niitä.

Jos tehdään liian isoja luomuksia ja päätäntä valta ja riskit siirtyvät kasvottomiin keskuksiin, niin aina joku tekee jonkun kuprun. Kun vastuut on kaukana niin kukaan ei vastaa mistään ja kenties ei edes ymmärretä riskejä.

 

Näin kävi USA:ssa  ja yksi skottipankin virkailija teki futuureilla isot tappiot, mihin pankki meinasi kellahtaa.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Eurokriisi ei ole millään tavoin vielä ohi: mitään korjauksia ei olla tehty ja ylivelkaantuminen on vain pahentunut.

Välimerenmaat pysyvät pystyssä ainoastaan EKP:n rahaletkujen varassa (= löysä rahapolitiikka). Jos ja kun EKP lupaustensa mukaisesti lopettaa LTRO-rahaelvytyksen/korkosupression joulukuussa, niin välimerenmaat kriisiytyvät uudelleen.

--

Euroalue tulisi purkaa.

Lisäksi pitäisi tehdä raha- ja pankkiuudistus, jossa pankkien yksityisen luotonluonnin valtiontakauksesta luovuttaisiin. Tämän jälkeen holtittomasti luottoja luovat pankit voisivat mennä konkurssiin ja osakkeenomistajat ja asiakkaat menettää varansa. Tällöin oltaisiin siirrytty nykyisestä pankkisosialismista oikeaan markkinatalouteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset