jariekilpinen Terävöitetään maahanmuuttopolitiikkaa! Säilytetään lintukotomme!

Ihmisoikeuskysymys: abortti ja sukuelinten silpomiset

Ihmisoikeuskysymys: abortti ja sukuelinten silpomiset

 

Soini vastusti aborttia ja siihen vastasi Sipilä:

”Naisten ja tyttöjen asema sekä seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeudet ovat ihmisoikeuskysymyksiä ja olennainen osa Suomen ulkopolitiikkaa. Tämä on ollut Suomen hallitusten pitkäaikainen ja yksiselitteinen linja eikä tämä ole muuttunut, Sipilä kommentoi sähköpostilla IS:lle.”

 

 

Tämähän upeeta: Suomi myös sitten vastustaa sukuelinten silpomista tytöillä ja pojilla Suomessa ja maailmalla.

 

Olen myös sitä mieltä että naisella oikeus aborttiin niin halutessaan.

 

Kun seksuaali- ja lisääntymisterveysasiat ovat ihmisoikeuksia, niin ne kuuluvat myös pojille ja miehille.

 

Täten sukuelinten silpomiset tytöillä ja pojilla pitää olla kiellettyjä Suomessa.

Mihin toimiin hallitus on ryhtymässä asian saattamiseksi kuntoon?

 

Maailmalla tietenkin voi vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen, mutta Suomi nyt ei suvereeneille valtioille voi sanoa miten heidän tulee toimia eikö jokainen valtio päätä omista asioistaan itsenäisesti?

 

Iltasanomien juttu: Pääministeri Sipilä Soinin kirjoituksesta: Ihmisoikeuskysymys

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005787564.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Montako tuomiota Suomessa on annettu tyttöjen silpomisesta? 0? Miten tämä voi olla mahdollista kun tätä kiistatta tapahtuu? Miksi feministit ja ihmisoikeuksien puolustajat ja sosiaaliviranomaiset suvaitsevat tyttöjen sukupuolielinten silpomista?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Suomessa tyttöjen silpominen on lailla kielletty POIKIEN EI OLE.tÄTÄ TAAS SUOMESSAEIVÄT TIEDÄ MM.KESKUSTAN MINISTERI kuten eivät näemmä muutkaan päättäjät.Poikien silpomista ei haluttu lailla estää koska maahanmuutto ja uskonto.Islanti on tekemässä lain tästäkin lastenikeuksia ja ihmisoikeuksia ,itsemääräämisoikeutta jne.räikeästi rikkovasta muinaisjäänteestä ja kieltää sen poikien kohdaltakin.Poikia kuolee tähän operaatioon ihan kuin tyttöjäkin mutta suomen ja monen eu alusmaan rouvakerholaisten ynm.mielestä se ei haittaa eikä poikien ja nuorukaisten elämillä ole mitään merkitystä.Kun eu aikanaan kävi kiivasta keskustelua näistä sairaista tavoista EI POIKIA HALUTTU ottaa lastenoikeuksien-ihmisoikeuksien jne. PIIRIIN ja SUOJATA LAILLA HEIDÄN OIKEUKSIAAN.Suomen päässä tästä olivat liikuttavan yksimielisiä rouvakerholaiset siellä päättävissä suojatyöpaikoissan kuten tietysti suomen hallituksenkin edustajat.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

EU myönsi vuosina 2006–2012 noin 8 miljoonaa euroa 17:ään naisten sukuelinten silpomisen torjuntaan liittyvään hankkeeseen 18 maassa. Varoilla tuettiin kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden, hallitusten sekä YK:n järjestöjen, erityisesti Unicefin, toimenpiteitä.

Kaikkiaan on havaittavissa myönteinen suuntaus kohti asteittaista luopumista naisten sukuelinten silpomisesta niissä 28 maassa, joissa tapa on yleisin. Tähän mennessä 42 maata on antanut lainsäädäntöä, jossa tuomitaan naisten sukuelinten silpominen. Erityisen merkityksellistä on ollut se, että kyseisten maiden hallitukset ovat voimakkaasti sitoutuneet asiaan. Myös alueelliset organisaatiot ja erityisesti Afrikan unioni ovat olleet keskeisessä asemassa. Afrikan unionin pöytäkirjassa naisten oikeuksista, jonka on ratifioinut 33 maata, määrätään toteuttamaan kaikki tarvittavat lainsäädännölliset ja muut toimenpiteet naisten sukuelinten silpomisen lopettamiseksi, mukaan lukien yleisen tietoisuuden lisääminen, silpomisen kieltäminen lainsäädännöllisin toimenpitein sekä seuraamusten määrääminen ja uhrien tukeminen.

EU jatkaa toimenpiteitä edistääkseen luopumista naisten sukuelinten silpomisesta. Se soveltaa hyviä toimintatapoja, joiden on havaittu eniten edistävän tavoitteen saavuttamista. EU:n toimien perustana ovat aiemmat ja tuoreet edistysaskeleet yhteisymmärryksen aikaansaamiseksi maailmanlaajuisesti siitä, että kansainvälisen yhteisön on toimittava määrätietoisemmin naisten sukuelinten silpomisen lopettamiseksi. On osoitettu, että naisten sukuelinten silpomisen lopettamisessa on edistytty paremmin silloin, kun on pyritty lisäämään tyttöjen ja naisten vaikutus- ja koulutusmahdollisuuksia, parantamaan heidän seksuaali- ja lisääntymisterveyttään sekä ehkäisemään varhais- ja lapsiavioliittoja ja pakkoavioliittoja.

Tavoite:

Edistää naisten sukuelinten silpomisen lopettamista maailmanlaajuisesti ja parantaa silpomisvaarassa olevien naisten suojelua unionin ulkopuolisissa maissa.

Eli suomi ja muut eu valtiot ottavat siten nämä kaikki tytöt suojeluksensa ja SILTI sama touhu jatkuu.POIKIEN silpomiset eivät kuulu tähän suojeluun koska heitä saa suomessakin leikellä ilman terveydellistä syitä ja tehdä sillä BISNESTÄ.YKSITYISTEN lääkäreiden toimesta,veronmaksajien rahoilla.Kun ei muuta keksitä mennään Ruotsiin ja suomen hallitus myhäilee eu:n kera tyytyväisenä,kun maahanmuuttajataustaiset kivikauden sivistymättömät tavat eivät kosketa heitä,vaan haudataan maton alle.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Suomesta kuskataan maahanmuuttajataustaisia nuoria vanhempiensa lähtömaihin silvottaviksi ja pakkoavioliittoihin. Ilmeisesti viranomaisten hiljaisella hyväksynnällä vai miksi näihin ei puututa?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Liian arka asia, sillä on kyse maahanmuuttajista ja uskonnoista. Tämä edusta nykyajan suomettumista.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Täällä taas rinnastetaan poikien ympärileikkaukset tyttöjen silpomisiin. Kyse on aivan eri luokan asiasta. Mikäli vastaava leikkaus tehtäisiin pojille, vähintäin penis leikattaisiin kokonaan pois - Tytöltä poistetaan aina sekä ihoa, limakalvoa että lihaskudosta - Vaginan aukko ommellaan miltei kiinni. Pojalta poistetaan esinahka - tämä toimenpide tehdään myös joissakin maissa hygieniasyistä, ei vain uskonnollisena rituaalina. Esinahan alle kertyy helposti moskaa ja olen tavannut pikkupojilla tulehduksia, jolloin myös joskus meillä poistettu esinahka. Esinahan poisto ei siis hankaloita pojan/miehen elämää millään muotoa. Toisin on tyttöjen kohdalla.

Ps. luultavasti alkujaan esinahan poisto on liittynyt juuri hygieniaan, mutta siitä on tavallaan tehty myöhemmin rituaali, koska näin on varmistettu pienempi tulehdusvaara kaikille pojille.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kysymys on ihmisoikeudesta samalla tavalla kuin tytöilläkin. Tasa-arvoa pitää kannattaa tässäkin.

Kun seksuaali- ja lisääntymisterveysasiat ovat ihmisoikeuksia, niin ne kuuluvat myös pojille ja miehille.

Esinahka suojaa terskaa hankauksilta. On poikia kuollutkin tulehduksiin. Täysin turha toimenpide.
Lääketieteellisestä syystä on asia toinen.

Toimenpide on pienempi mutta tuskallinen sekin on ja täysin turha.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Olen kuullut sanottavan että miehen orgasmi ilman esinahkaa on parempi? Naisena tähän en tosin osaa sanoa mitään?

Esinahan poistoa tai pitämistä tallessa en pitäisi ihmisoikeuskysymyksenä. Ajattelen näin: Pojat ja miehet pidettiin varsinkin ennen muinoin naista arvokkaampana - Näin ollen haluttiin varmistaa miesten terveys ja poistettiin esinahka, joka suurella todennäköisyydellä silloisissa olosuhteissa aiheutti tulehduksia. Toki siinä samalla suojattiin myös nainen tulehduksilta.

Naisen silpominen sitä vastoin on tehty, jotta nainen ei tuntisi mitään seksuaalista nautintoa, vaan hän olisi ainoastaan miehen nautinnon kohde. Miehet pelkäsivät tavallaan naista ja halusivat alistaa hänet. Toimenpide aiheuttaa kipua koko naisen elämän ajan. Se on äärettömän julma toimenpide. Pahimmillaan poistetaan sekä suuret häpyhuulet ett pienet, siis koko sukuelin.

Aborttia minun on vaikea hyväksyä koska kyse on elämän sammuttamisesta. Sikiö ei ole osa naista vaan ihan erillinen olento. Mikäli äidin elämä on vaarassa, abortti on oikea ratkaisu. Ehkäisyä ja jälkiehkäisyä pidän oikeana ratkaisuna aborttiproblematiikkaan.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #9

Kun seksuaali- ja lisääntymisterveysasiat ovat ihmisoikeuksia, niin ne kuuluvat myös pojille ja miehille.
Kenenkään ei kuulu silpoa lasta, oli sitten tyttö tai poika. Täysi-ikäisenä sitten voi tehdä kauneusleikkauksia niin paljon kuin tahtoo.

Tasa-arvoa pitää olla.

Nainen päättää ruumistaan ja hänen oikeutensa keskeyttää raskaus.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner Vastaus kommenttiin #10

Mielestäni poikien ympärileikkaus ei ole ihmisoikeusasia mikäli ammattilaiset suorittavat toimenpiteen. Paljon vakavampia tekoja tai tekemättömyyksiä tapahtuu päivittäin ympäri maailmaa, myös Suomessa. Pojat voivat mielestäni elää hyvin sekä esinahan kanssa että ilman sitä. Olen nähnyt myös paljon miehiä, joilla esinahka noussut itsestään ylös ja terska siksi näkyy. Sanottakoon että olen sairaanhoitaja ja työni puolesta nähnyt paljon ihmisiä alastomana.

Aborttiasia on itselleni hyvin vaikea, en voisi sitä itselleni tehdä. En myöskään tuomitse niitä naisia, jotka abortin ovat tehneet,jokainen joutuu tekemään omat valintansa ja elämään valintojensa kanssa. Tuomitsemiseen minulla ei ole edes oikeutta, kukaan ihminen ei ole syytön. Itsekin teen joka päivä virheitä joko ajatuksin, laiminlyönnein ja/tai teoin.

Naisten oikeudet ovat itselleni hyvin tärkeitä. Ajattelen lähinnä naisia Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Naisten tilanne näissä maissa on usein erittäin huono. Afrikan ja Lähi-idän naiset ovat usein miehen omaisuutta, he eivät voi tehdä mitään valintoja itsenäisesti. Tehtäävää siis riittää tällä saralla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #11

"Mielestäni poikien ympärileikkaus ei ole ihmisoikeusasia mikäli ammattilaiset suorittavat toimenpiteen."

Aika feministinen mielipide, poikia saa silpoa jos sen tekee ammattilainen.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Jari. Pidin. Jumalan loi ja kaikki oli ja on, sangen hyvää. Me tyytymättöminä voimme pilata tämän Pyhänhengen temppelin monella tapaa. Ja siitä voi käsissämme tulla, vain murhetta ja rapaa. Lämpimin, Siunaavin terveisin Lasse Hietanen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset