jariekilpinen Terävöitetään maahanmuuttopolitiikkaa! Säilytetään lintukotomme!

Olen sanaton!

Maalaisjärjellä tiedetään että terroristit sanovat ”Allahu akbar” , kun ovat tekemässä tekoa.

Tietenkin jumala on suuri käytetään muissakin yhteyksissä, mutta yhteys ratkaisee.

Aivan samoin kun Turussa terroristi huusi ”Allahu akbar” Muualla Euroopassa on tapahtunut näitä hyökkäyksiä.

 

Hän tarttui rattiin ja yritti aiheuttaa onnettomuuden. Rattiin tarttumisesta on tullut myös aina rangaistus sittä että ajanut autoa /bussia ilman ajokorttia.

Huumausaineen käyttörikos myös rangaistavaa.

 

Tämä vietävä hovioikeuteen.

Tämä murentaa oikeuslaitoksen arvostusta, jos tällaisia ratkaisuja tulee.

Olen sanaton!

 

Mies kävi kiinni bussikuskiin ja huusi ”Allahu akbar!” Oikeus vapautti syytetyn, ja valtio voi joutua korvaamaan jopa kymppitonnin

 

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8c2237fe-3bd4-4695-bc3a-6fcce474c04d?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Jos rattiin tarttuja olisi ollut joku muu kuin maahanmuuttaja, olisi ankara rangaistus seurannut olipa selitys mikä tahansa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kyllä Suomessa ollaan polvillaan tämän "rauhanuskonnon" edessä.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Syvä huokaus. Terrorismia on monenlaista ja niitä löytyy meiltä omasta takaakin. Eugen Schaumanin sanotaan huutaneen Suomen puolesta tai jotain vastaavaa ennen kuin hän teki attentaatti iskun senaattiin ja murhasi Bobrikov. Nykyään teostaan Schauman suomen muistetuin terroristi ja tälle hepulle pystytettiin jopa muistomerkki. Tulee muistaa ettei nämä tee iskuja vain ainoastaan huvinvuoksi tai pitääkseen hauskaa, ei edes huutaakseen Allahia, vaan niiden taustalla on aidosti syvempi merkitys kuten Schaumanin attentaatilla. Tai helpommin sanottuna the cover not the book.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Toisen terroristi on aina toisen vapaustaistelija.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei, Kiitos. Niin, Juha-Pekka. Terroristi tekee palveluksia omalle, sydämensä "herralle": perkeleelle. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

Tällä kertaa tilanne näyttää todella olleen paniikkikohtaus. Kyllä maahantulijoillakin sellaisia on. Allah akbarin huutaminen on taas verrattavissa meillä "Perkele" tai "Jumalauta" päästöihin, joita tulee ainakin vasaroidessa ja töitä tehdessä.
Kristittyjen ohjeissa määritellään, ettei turhaan hoeta jumalan nimeä. Allahilaisilla se näyttäisi olevan juuri toisinpäin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Nyt olisi hyvä! Hän on rangaistuksen kärsinyt, vankilassa on istunut jne...
Tämä riittäisi, mutta sitä en hyväksy että hänelle maksetaan yhtään mitään!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kannattaa pitää mielessä, ettei satunnaiset mielenterveydenhäiriöt huumepöllyssä ole terrorismia eikä niillä todennäköisesti ole mitään tekemistä tekijän uskonnonkaan kanssa. Ja jutun lukemalla olisi voinut todeta miehen tarttuneen kuskin käteen eikä rattiin kuten blogissasi väität. Maailma saattaa noin umpirasistin silmin katsottuna näyttää kovin terroristiselta ja epäoikeudenmukaiselta. Normaalin ihmisen ja käräjäoikeudenkin silmin maahanmuuttajalle iski paha olo ja paniikki, josta myös auttajat joutuivat vähän kärsimään.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"---noin umpirasistin silmin"

Voisitko Börje napata aamutablettisi ettei tuo toiseen kirjoittajaan kohdistamasi vihapuheryöppy jatku enää tuota solvaavaa syyttelyä selvästi rikollisempaan suuntaan? Ei kai ketään voi sanoa umpirasistiksi ihan noin vain olematta itse jonkinlainen sarvikuono?

Muuten, rattiin tarttumisesta on puhuttu useimmissa lehtijutuissa, eikä sitä liene julkisesti korjattu mihinkään suuntaan. Itse uskon että jonkinasteinen paniikkitilanne tyypillä oli päällä, mutta niin oli myös Turun toripuukottajallakin. Oikeuden päätöstä pidän molemmissa tapauksissa hyvin harkittuna, olihan tämä Uuraisten ressukka jotain muuta kuin varsinainen terroristi. Silti muitakin mielipiteitä saa olla kuin tämä minun ja sinun yhteinen näkemyksemme, eikö vain Börje?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei kai ketään voi sanoa umpirasistiksi ihan noin vain olematta itse jonkinlainen sarvikuono?"

Mitenkäs sellaisia voisi nimitellä jotka sanovat toista ihmistä sarvikuonoksi?

Huomauttaisin mahdollisille viisastelijoille että vaikka minäkin syyllistyn välillä nimittelyyn, kuten useimmat muut, niin tässä kommentissani en ole sitä virhettä tehnyt.

Vielä sen verran lisäisin tähän että ihminen voi kyllä olla rasisti ja joku voi pitää toista ihmistä rasistina, syystä tai ei, mutta ihminen ei voi olla sarvikuono ja toisen ihmisen nimeääminen sellaiseksi on joko panettelua, tai sitten se on jonkinlainen kognitiivinen häiriö.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #13

"Mitenkäs sellaisia voisi nimitellä jotka sanovat toista ihmistä sarvikuonoksi?"

- Sitä voisit Arto miettiä sitten kun sellainen tapaus tulee kohdallesi. Itse kysäisin Börjeltä, että 'ei kai ketään voi sanoa umpirasistiksi ihan noin vain olematta itse jonkinlainen sarvikuono', mihin hän ei ole vielä kai vastannut.

Viittasin tuolla siihen, että Suomea on usein sanottu henkisten sarvikuonojen maaksi, vaikkakin mm. keskivertojunttia vähemmän ahdaskatseisen Eppu Normaalin mukaan myös Afrikka on sellainen, ks. https://www.google.com/search?q=sarvikuonojen+maa&...

Viisastelusta puheen ollen: En halua nyt apinoida ketään muistuttamalla että kaltaisiasi älykköjä sanotaan joskus viisaaksi kuin pöllö, vaan kysyn suoraan millä perusteella pitäisit sopimattomana/sopivana nimitellä esimerkiksi joukkoliikenteen bussikuskin käteen häiritsevästi ilmeisin itse/joukkotuhoaikein tarrautunutta omankädenoikeutukseen uskovaa huumerohkaisua ottanutta paniikkihörhöä vääräuskoiseksi sikakoirapiruksi? Entäpä jos tuo suunniteltu tai spontaani epätoivoinen syrjäyttämistoiminto olisi onnistunut edes osittain ja bussi suistunut tieltä parin maanmiehen estelystä huolimatta? - Vastaa asiallisesti äläkä piiloudu viisastelevan 'paremmuutesi' suojakaapuun Arto, kiitos.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #15

"Vastaa asiallisesti äläkä piiloudu viisastelevan 'paremmuutesi' suojakaapuun Arto, kiitos."

Minkäpäs minä kaavulleni mahdan. Kaikki sosiaalisuus on teeskentelyä ja ilman suojakaapuja ei ole sosiaalisuutta ja ilman sosialisuutta ole edes mitään ihmisyyttää, on vain kyräilyä, tai joku yleinen tappelu ja villi länsi. :)

En mahda mitään sille että on pakko joko viisastella, tai olla muuten sosiaalinen, muuten tulee aivan liian vahvaa tekstiä. :)

En siis halua luopua kokonaan sosiaalisuudesta, enkä suojakaavustani ja tunnen viihtyväni hyvin mys viisastelevassa paremmuudessani, kunnes joku vielä viisaampi ja parempi tulee ja laittaa minut lattianrakoon ja niitä parempia kyllä riittää.

----------------

Tyydyn vain toteamaan että jos joku tekee typeriä ja rikollisia tekoja, siitä pitää syyttää vain häntä ja kanssarikollisiaan, eikä ketään sellaista tai sellaisia jotka eivät liity mitenkään asiaan.

Jos ihmistä syytetään jostain sillä perusteella että joku on rikollisen kanssa samannäköinen, tai samaa uskontoa, tai on samasta kulttuuripiiristä lähtöisin, sitä sanotaan rasismiksi.

Tuomitkaamme vain se busskikuskia häirinnyt henkilö, oikeuskäytäntöjen mukaisesti, eikä missään lynkkaustuomioistuimessa, ja jättäkäämme viattomat ihmiset rauhaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #16

"Jos ihmistä syytetään jostain sillä perusteella että joku on samannäköinen, tai samaa uskontoa, tai on samasta kulttuuripiiristä lähtöisin, sitä sanotaan rasismiksi. Tuomitkaamme vain se busskikuskia häirinnyt henkilö, oikeuskäytäntöjen mukaisesti, eikä missään lynkkaustuomioistuimessa, ja jättäkäämme viattomat ihmiset rauhaan."

- Hienoa Arto, alat oppia! Saanko kuitenkin vielä kysyä, mistä moinen edes tuli mieleesi? Oletko taas surffaillut siellä venäjämielisten fasistirasistien mitäpimppaasivustolla minne me täysijärkiset emme ole nähneet tarpeelliseksi eksyä, vai onko ehkä joku täällä Puheenvuorossakin lähtenyt sparraamaan riidankäryisiä olkiukkotrollauksiasi vihjaamalla esimerkiksi että rikosuutisessa mainitun sikakoirapirulaisen sankarinotteita osoittaneet maanmiehet tai muut samanväriset ihmiset matkustamossa tai muualla olisivat syyllisiä eivätkä vain ne, jotka uskovat omankädenoikeuteen itse- ja/tai joukkotuhoaikeisten turmien suhteen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

"mistä moinen edes tuli mieleesi? "

Ennakkoasenteesta maahanmuuttokriitikoita kohtaan.

Emmehän me koskaan voi muodostaa mieloidettä tai mielikuvaa tai käsitystä toisesta ihmisestä, tässä tapauksessa blogistista, yhden viestin tai muutamien viestien perusteella, vaan otamme huomioon hänen koko historiansa, sekä lisäksi sen puolueen mielipiteet jonka mielipiteitä hän näyttää edustavan tai sanoo edustavansa.

Mielikuvaa pitää toki päivittää, mutta siihen tarvitaan enemmän kuin yksi viesti.

"vihjaamalla esimerkiksi että rikosuutisessa mainitun sikakoirapirulaisen sankarinotteita osoittaneet maanmiehet tai muut samanväriset ihmiset matkustamossa tai muualla olisivat syyllisiä eivätkä vain ne, jotka uskovat omankädenoikeuteen itse- ja/tai joukkotuhoaikeisten turmien suhteen?"

Sanataiteesi alka olla niin ylitsepursuavan rikasta että minun täytyy tunnustaa että alan pudota kärryiltä, enkä jaksa jostain syystä pinnistella enkä ponnistella keksiäkseni mitä oikein ajat takaa.

Ilmeisesti yrität sanoa ettei kukaan ole koskaan sanonutkaan että muut kuin se bussikuskin häiritsijä olisivat syyllisiä.

Täytyy sanoa että käsityksini perustuu mielikuviin jotka liittyvät joihinkin sanomisiin jossakin. En lähde niitä sanomisia jäljittämään enkä ennakkoluuloani toteen näyttämään. Totean vain että varmaan pääsisin vääristä käsityksistäni, jos ne ovat vääriä, jos mikään ei jatkossa enää tukisi minun ennakkoluulojani persuja kohtaan ja jos todellisuus puhuisi naitä minun ennakkoluulojani vastaan.

Valitettavasti ennakkoluuloni persujen ajatuksista ovat saaneet vain vahvistusta niiden vuosien aikana jolloin olen näihin persumielipiteisiin tutustunut.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #20

Aivan, Arto, en minäkäan ole havainnut rasismia tässä Kilpisen blogissa, enkä myöskään tiennyt hänen olevan "persu" tai edes sen värinen tai uskontoinen tai tms. kulttuurisesti persu-leimattu. Tulkintasi kieltämättä snobailevanoloisesti tarkoituksellisesti huomiotaherättävästä sanataidelauseestani oli siis aivan oikea.

Kaikenkaikkiaan: olet näemmä piristävän asiallinen, fiksu ja rehellinen paitsi 'olkiukkotaktiikkaa' yleensä harjoitavien, myös muidenkin somekirjoittajien joukossa varsinkin tästä kenen tahansa maltillisesti maailmaan ja nöyrästi erehtyväisyyteemme suhtauvasta aikuisen ihmisen lauseestasi päätellen: "Täytyy sanoa että käsityksini perustuu mielikuviin jotka liittyvät joihinkin sanomisiin jossakin. En lähde niitä sanomisia jäljittämään enkä ennakkoluuloani toteen näyttämään."

- Näinhän se käsi sydämellä meillä kaikilla menee. Tiedä vaikka itsekin olisin tuominnut kilpisen jos olisin tajunnut että hän on persu. Eipä silti, saatan mahdollisesti äänestää puolustusministeri Jussi Niinistöä siltikin vaikka hän on kertont voivansa liittyä takaisin persuihin (mikä tosin myös muuttaisi puoluetta ehkä piirun verran paremmaksi). Mieluummiin kuitenkin äänestäisin itsekin sos.dem tai kok. tai rkp. tai krist. Jussi Niinistöä, mutta henkilö ja linja ratkaisevat...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #13

Uimosen Börjeä voisikin pyytää avaamaan sanavalintojaan ja nimenomaan vapauttavaa tarkennusta ilmauksensa "noin umpirasistin silmin" paikallismerkityksestä. Haluaisin uskoa hänen viitanneen yleiseen 'silmin'-näkökulmakäsitteeseen enemmän kuin yksilöiden Jari Kilpiseen kohdistuvaan hänen tässä blogissaan osoittamaan vihkattuun 'umpirasistisuuteen'.

Börje on varmaan ainakin osittain ihan oikeassa siinä, mitä toteaa yleisesti umpirasistisin silmin tehdyn tarkastelun objektiivisuudesta. Mutta jos hän olisi tarkoittanut, että Kilpinen on tässä blogissaan esittämänsä perusteella umpirasisti, tulisi Uimosen kyllä esittää joitain muita kuin vain tunnetilassaanhuudeltuja herjanoloisia perusteita. En tunne Kilpisen kannanottoja muista yhteyksistä, mutta tässä blogissa näyttäisi olevan vain vähintäänkin Uimosen tasoista asiallisehkoa ainesta. Mutta Uimonen varmaankaan ei tarkoittanut sanoa ko. pahaa sanaa nimenomaan Kilpisestä - ethän Börje?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #17

Minä taas tunnen Kilpisen aivopieruja pidemmältä ajalta, joten...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Iltalehden nyt julkaisema uutinen oli Keskisuomalaisessa jo 5.3.2019. Sen mukaan olisi tartuttu ohjauspyörään.

”Mies tarttui syyttäjän mukaan kesken ajon linja-auton ohjauspyörään ja vaikutti tai yritti vaikuttaa ajoneuvon ohjaukseen. Ajonopeus oli noin 80 kilometriä tunnissa. Autossa oli kuljettajan lisäksi 11 matkustajaa.”

https://mediaseuranta.blogspot.com/2019/03/kekisuo...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Oikeudessa oli kuultu myös kuskia, jonka mukaan mainittu huumehuuruinen sikakoirapiru tarttui vain napakasti ranteeseen. Joukkoliikenteessä sen pitäisi kyllä olla ankarasti rangaistava teko ja rangaistuksen vääräuskoinen elukka toki saikin. Mielestäni hänen rikollinen tekonsa osoittaa erittäin väärää uskoa, oli se sitten minkäläinen usko tahansa, joka tuollaista "oikeuttaa" missä mielentilassa tahansa (tod.näk. usko oman käden oikeuteen?) - Ei jatkoon! Lähi-itään!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Jumalauta perkele mä tapan kaikki!" on aika ajoin suomalaisilla nakkikioskeillakin kuultu lievän päihdetilan kirvoittama taisteluhuuto, ks. linkki alla.

Tarkkaan ottaen kai oikeus katsoi, ettei paniikkihäiriön mahdollisuutta voida sulkea pois, millä perusteella tuomio oli vapauttava. Maallikon silmin oikeus saattaa tällä kertaa olla hyvinkin oikeassa. Itse uskon että jonkinasteinen paniikkitilanne tyypillä oli päällä, mutta niin oli myös Turun toripuukottajallakin. Oikeuden päätöstä pidän molemmissa tapauksissa hyvin harkittuna, olihan tämä Uuraisten ressukka jotain muuta kuin varsinainen terroristi.

Päätöksen aiemmasta uutisoinnista kirjoitettu blogi kertoo, että nuo miljardin päivittäisen rukoushetken ydinsanat on relevanteissa suomalaisissa rikoskonteksteissa käsitetty joko uskontunnustukseksi, avunhuudoksi tai terroristiseksi taisteluhuudoksi. Muistellussa erikoistapauksessa raiskaaja keskeytti rikoksensa rukoillakseen välillä ja jatkoi taas tuon velvollisuuden suoritettuaan. Ks. "Allahu akbar!" - uskontunnustus, taisteluhuuto vai hätäilmoitus?
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270876-a...

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Ehkäpä syy vapauttavaan päätökseen on, että elätellään toivetta hänen palauttamisestaan kotimaahansa, mikäli hän olisi saanut tuomion terroristisen teon yrityksestä häntä ei voitaisi palauttaa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Jos joskus, arvon lukija, esimerkiksi päihtymyksen vuoksi, tulee toimittua kömpelösti, kuten alla olevassa uutisessa kuvataan (asiakas tarttui taksin rattiin)...

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/07/30/kyyt...

...niin kannattaa heti virheen havaittua huutaa äänekkäästi "Allahu Akbar". Tällöin välttää raskaat syytteet ja tuomiot. Eikä siinä vielä kaikki - joissakin piireissä sinut saatetaan nostaa jopa supersankariksi. Puheenvuorossakin päihdekäyttäytymisesi ymmärtäjiä ja hyväksyjiä riittäisi.

Suomessa laki ei ole sama kaikille.
Oikein kohdistetulla äänellä eduskuntavaaleissa asiaa on mahdollista korjata.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Oikein kohdistetulla äänellä eduskuntavaaleissa asiaa on mahdollista korjata."

Tuomarit toimivat Suomessa toistaiseksi itsenäisesti, saamansa koulutuksen ja tuomarinvalansa mukaisesti.

Eduskunnasta ei siis voida vaikuttaa tuomareiden päätöksiin, eikä näinollen myöskään äänestämällä.

Joissain maissa on toki vallalla sellainen tapa että valtiovalta päättää mitä tuomarien tulee päättää, mutta se ei ole ns. läntinen oikeuskäytäntö.

Minun mielestäni Suomessa olisi syytä säilyttää länsimainen oikeuskäytäntö ja kehottaisin kaikkia tässä asiassa samaa mieltä olevia pidättymään äänestämästä persuja, jotka ilmeisesti haluavat muuttaa tätä käytäntöä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Äkkipäätään ajatellen voisi kuvitella, että äänestyspäätöksellä voisi ajan myötä vaikuttaa lainsäädäntöön, mikä ei onneksi ole Suomessa/länsimaissa istuvien tuomareitten ym. itsenäisen juristeria-ammattikunnan päätettävissä, vaan valtiovallan.

Eduskunnan päätökset lainsäädäntötyössään siis vaikuttavat lähtökohtaisesti myös meillä läntisen oikeusjärjeselmän mukaisesti koko oikeusjärjestelmäämme ihan pykäläviilauksia myöden. Korjaa Arto, jos jotain tuossa meni ihan metsään....

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Muslimi oli siis käyttänyt kannabista kun oli tehnyt tuon tempun. Täällähän eräs herra usein kirjoittaa positiivisesti kannabiksesta ja haluaa sen laillistamista, mitähän hän nyt tähän sanoo?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Paniikkihäiriöisen itsetuhoisen ja huumeella tuskaista mieltään rohkaisseen joukkoliikennesabotöörin motiivirakenteessa on paljon yhteistä erään selvinpäinkin selvästi mielenterveysongelmaiselta vaikuttaneen iskuntekijän taustan kanssa viime vuonna.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/25d91e44-260...

Käsitelläänkö kantasuomalaisen Aino Pennasen ja ko. maahanmuuttoehdokkaan tapauksia tasapuolisesti ja tasa-arvoisesti? Tuo partisaanijuristi on saanut syytteen ilmailurikkomuksesta ja haitanteosta virkamiehelle, mutta tuomittaneenkohan hänet aatteellisesti harkitusta sabotoinnista valkoihoisena ja 'poliittisesti korrektina' toimijana tulotasoonsa ja vastuulliseen asemaansa nähden ankaraan vai naurettavan pieneen rangaistukseen jos lainkaan?

Molemmat lienevät tehneet rikoksensa paljolti protestina/pettymysvastalauseena turvapaikkapolitiikalle/käytännöille ja tälle sairaalle ja varattomalle pössyttelijälle määrättiin nyt liki sata päiväsakkoa. Pennanen selvinnee "suhteellisesti" kohtuullisemmalla tuomiolla...

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Tässä yhteydessä on myös hyvä muistaa, että Vihreillä on vakaa pyrkimys pakottaa kaikki ihmiset joukkoliikennevälineiden käyttäjiksi. Heiltä kannattaa kysyä, kuinka he aikovat varmistaa joukkoliikennevälineiden käytön turvallisuus.

Yksi merkittävä syy sille, että ihmiset valitsevat yksityisautoilun joukkoliikenteen sijaan, on huumehörhöjen, horjahtelijoiden, taskuvarkaiden, ahdistelijoiden ja muuten vain kroonisten kusipäiden aiheuttama turvattomuus. Kuinka Vihreät aikovat varmistaa, että joukkoliikennejärjestelmä on matkustajille, henkilökunnalle ja muille kulkuväylien käyttäjille turvallnen?

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Sinun jutusta ei löydy mitä bussissa on kokonaiskuvassa tapahtunut ja linkkikään ei toimi. Tyyppi on voinut huutaa vaikka Halla-aho tai Pula-aho, mutta ulkomaalaisen suusta se kuullaan Allah mitä lienä ja loppu on silkkaa terrorismikytköstä.
Saako ulkomaalainen pyytää Jumalaansa apuun hädän hetkellä ja selvitä siitä ilman terrorismikytköstä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset